Persberichten Eemland zuid, 08.30 uur

Utrecht, 07-06-2007

Kwekerij aangetroffen

AMERSFOORT- Na binnengekomen informatie werd woensdag een hennepplantage aangetroffen in een woning aan de Bosweg. Agenten gingen poolshoogte nemen en roken bij de woning al een sterke henneplucht. In de woning troffen de agenten een kwekerij aan met 250 potten. De planten waren al verdwenen. Vier mannen in de leeftijd van 23 tot 42 jaar uit Amersfoort werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rijden op gestolen bromfiets

AMERSFOORT- Op woensdagavond werden twee brommerdieven aangehouden. Omstreeks 22.20 uur zagen agenten een bromfiets rijden met hierop twee personen zonder helm. De agenten wilden de bromfiets controleren, maar het duo ging er vandoor. Na een achtervolging werd de bromfiets achtergelaten op de Ringweg Koppel en het duo verdween te voet. Een agent pakte de bromfiets op en ging met de bromfiets op zoek naar de verdachten. Op de Nijverheidsweg Noord werden de twee personen, 15 en 16 uit Amersfoort, aangetroffen. De bromfiets was van diefstal afkomstig en de jongens werden ingesloten voor verhoor.

Vermoedelijk woninginbreker aangehouden
AMERSFOORT- Op donderdagochtend werd een vermoedelijke inbreker aangehouden. Omstreeks 02.15 uur kwam een bewoner van een woning aan de Van Randwijcklaan thuis. Hij zag echter een onbekende man bij zijn deur staan en dat hij tegen deze deur aan het trappen was. De bewoner sprak de man aan en kreeg gelijk een mes te zien. Een worsteling ontstond en de 21-jarige man uit Barneveld verdween. Zijn beurs bleef echter achter. Kort hierop kwam Barnevelder weer terug, kennelijk om zijn beurs op te halen. De politie was er nu ook en de man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Niemand raakte gewond