Ingezonden persbericht


Middenmeer, 7 juni 2007

AB behoudt zesde plaats omzetranglijst uitzendbureaus

Personeelsvoorziener AB heeft in 2006 een flinke groei doorgemaakt. Het jaar werd financieel afgesloten met een stijging van maar liefst 20%. Daarmee behoudt AB, die gespecialiseerd is in arbeid voor de agrarische sector, zijn zesde positie op de Flexmarkt Omzetranglijst. Directeur AB Nederland IJsbrand Havinga: "Dit is een resultaat waar we, met opponenten als Randstad, USG People en Manpower, heel blij mee zijn."

AB is sinds jaar en dag dé personeelsvoorziener op het gebied van agrarisch personeel. Daarnaast is AB ook actief in omringende sectoren, zoals bij bedrijven in de bouw, grond-, weg- en waterbouw, metaalsector, groenvoorziening en transportsector. AB heeft 12 autonoom opererende organisaties, met gezamenlijk zo'n 40 vestigingen, 4000 vaste medewerkers in dienst en 11.000 tijdelijke medewerkers. Havinga: "We zijn jaren met name actief geweest in het inzetten van personeel. De laatste tijd zijn we steeds meer een totaalleverancier van arbeidsgerelateerde zaken, zoals werving en selectie of verzuimbegegeleiding geworden."

De groei van de afgelopen jaren is onder meer te danken aan de inzet van medewerkers buiten de agrarische sector. IJsbrand Havinga vervolgt: "Wij horen dat onze klanten met name voor AB kiezen door onze regionale betrokkenheid en onze zogenaamde 'agrarische aanpakkersmentaliteit'. Dat daar een betrouwbare en zeer ervaren organisatie achterstaat, maakt AB voor velen extra aantrekkelijk."

In 2006 realiseerde AB een omzet van ruim 280 miljoen euro en naar verwachting zal de groei dit jaar met zo'n 15% ruim boven de 300 miljoen uitkomen. Havinga: "Maar, de ambitie van AB ligt, door de coöperatieve structuur, niet hoofdzakelijk op het commerciële vlak. Belangrijker is dat wij de behoeftes van onze klanten blijven vervullen. Zodat we, ook in de toekomst, een betrouwbare totaalleverancier van arbeid zijn."

////////////////////////////////////////////// Einde persbericht //////////////////////////////////////////////



Ingezonden persbericht