Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

DON DIABLO REMIXT LEGENDARISCHE HIP HOP GROEP PUBLIC ENEMY

Voorman Chuck D geeft akkoord op remix van Don Diablo

Een maand geleden kreeg Don Diablo een telefoontje uit New York met het verzoek of hij één van de hits van het legendarische hip hop collectief Public Enemy, die in 2004 door Rolling Stone Magazine op plaats 44 werden gerangschikt op de lijst 'The Immortals: 100 Greatest Artists of All Time', zou willen remixen.

Don Diablo: "Ik krijg legio remix aanvragen, maar moet de meeste helaas door tijdgebrek afwijzen, aangezien ik bezig ben met de afronding van mijn aanstaande artiestenalbum en een nieuwe mixcompilatie. Echter, toen deze mogelijkheid zich voordeed om mijn jeugdhelden te remixen, hoefde ik niet lang na te denken, zeker aangezien ik uiteindelijk zelf mocht kiezen welke single ik wilde remixen. Ze vroegen me in eerste instantie om een mix te maken van de overbekende classic 'Bring the Noise', maar aangezien de vocals uit deze plaat al meerdere malen gebruikt/misbruikt zijn voor andere platen in de afgelopen jaren en ik eigenlijk een andere, minder voor de hand liggende single in een nieuw jasje wilde steken, is het uiteindelijk 'Give it Up' van het 'Muse Sick-n-Hour Mess Age' album geworden."

Na vorige week de remix afgerond te hebben, kreeg Don Diablo deze week te horen dat zijn remix persoonlijk goedgekeurd is door Chuck D, de immer kritische voorman van Public Enemy. "Het is altijd leuk om een enthousiaste, persoonlijke reactie van de artiest zelf te krijgen. Uit ervaring weet ik dat het normaliter altijd erg lang duurt bij grote Amerikaanse projecten voordat een remix goedgekeurd is en in veel gevallen krijgt de artiest dan zelf de mix niet eens te horen. Ik was dan ook blij verrast zo snel een positieve reactie te ontvangen, ook omdat ik al vooraf hoorde dat hij in het verleden al meerdere remixen heeft afgekeurd. De remix zal binnenkort uitkomen in de Verenigde Staten, maar wanneer precies is nog niet helemaal duidelijk."

Eerder was Don Diablo te zien in een Public Enemy shirt in zijn videoclip van de hitsingle 'Blow', die op dit moment op het punt staat om groot uit te komen als single in verschillende landen, waaronder Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Don Diablo staat op dit moment in de Nederlandse hitlijsten met zijn single 'Pain is Temporary, Pride is Forever', waarvan inkomsten aan stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) zullen worden gedoneerd.

Meer informatie:
www.dondiablo.com
-----------------------
Voor interviews, fotomateriaal en meer informatie met betrekking tot Don Diablo, kunt u contact opnemen met Stephan Oorbeek: Tel. +31 624533391 | Fax +31 235653555 | info@muzikology.com



Ingezonden persbericht