Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Renger kijkt uit naar Brands Hatch

BRANDS HATCH, 07 JUNI 2007 - Paddock Hill Bend, Surtees, Hawthorn Bend, Clark Curve. Allemaal bekende bochten op het Britse circuit Brands Hatch die bij motorsportliefhebbers het hart direct sneller doen kloppen. Zo ook bij Renger van der Zande. De 21-jarige debutant van het Prema Powerteam gaat dit weekend alweer de derde en vierde ronde van de Formule 3 Euroseries in. Na zijn succes op Hockenheim en twee succesvolle tests op Magny Cours en Nogaro afgelopen maand, wil Renger zich dit weekend op Engelse bodem definitief vooraan melden.

Bij de seizoensopener in April op de Hockenheimring zorgde Renger van der Zande voor verrassing door hard aan de poort te rammelen bij de gevestigde topteams van ASM, Manor Motorsport en Mücke. Met een snelste tijd in de vrije training, een vierde plek op de startgrid en een vierde plek aan de finish bij de race op zaterdag, wist iedereen in de paddock dat er dit jaar flink rekening gehouden mag worden met 'De Vliegende Hollander'. Samen met zijn engineers Didier Dumont en Wilmar Franssen is Renger er dit weekend in Brands Hatch op gericht zijn opmars door te zetten.

Het historische circuit van Brands Hatch biedt alle ingrediënten voor een spannend weekend. Naast de F3 Euroseries biedt ook de DTM veel bekijks voor het publiek. Zij kunnen vanaf de verschillende heuvels en tribunes namelijk gemakkelijk het hele circuit overzien.

Het korte 1,929 kilometer circuit, dat glooiend door het typisch Engelse natuurlijke landschap kronkelt, laat veel harten sneller kloppen. Door de grote hoogteverschillen, de diverse ultrasnelle bochtencombinaties en een paar blinde bochten komen op dit traditionele circuit automatisch de beste rijders naar voren. Tijdens de Rookie Sessies van de laatste A1GP race dit seizoen op Brands Hatch, reed Renger zich al in de kijker. Dit weekend jaagt Renger weer op een toppositie.

RENGER VAN DER ZANDE: "Tijdens de laatste A1GP race hier heb ik al kennis kunnen maken met deze spannende baan en dat beviel me erg goed. Ik kan nu dan ook niet wachten om hier morgen van start te gaan. Ik heb de afgelopen weken hard getraind, goed getest en was vaak bij het team in Italië. Ik ben er dus helemaal klaar voor!"

Management en sponsoring,


- juriaan@gr8industries.com

Public relations,


- anne@gr8industries.com