Wageningen Universiteit
Persuitnodiging voor Publieksdag cisgenese

Beste collega,

Hierbij nodig ik je van harte uit voor de "Publieksdag cisgenese" die Plant Research International op zaterdag 9 juni organiseert in het kader van het FES-onderzoekproject DuRPh (Duurzame Resistentie tegen Phytopthora dankzij cisgene merkervrije modificatie).

Plant Research International van Wageningen UR voert in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit onderzoek uit waarbij de onderzoekers via een moderne vorm van genetische modificatie (cisgenese) aardappels ontwikkelen met weerstand tegen Phytophthora, de wereldwijd beruchte 'aardappelziekte'.

Tijdens de publieksdag zien de bezoekers via demonstraties en via een bezoek aan een kas met bloeiende aardappelen, hoe eigenschappen in nieuwe aardappelrassen worden ingekruist. Onder deskundige leiding kunnen de bezoekers ook zelf de techniek van kruisen leren. Aan de hand van voorbeelden zien de bezoekers wat cisgenese inhoudt en wat het DuRPH-onderzoek ermee wil bereiken.

Het programma is geschikt voor volwassenen en kinderen (vanaf ca 8 jaar).
De publieksdagdag vindt plaats op 9 juni tussen 10.00 uur en 15.00 uur op Voorburglaan 5 in Wageningen ("Unifarm", gebouw 529)

Fotografie/TV-opnames vóóraf:
Op donderdag 7 juni verwachten we al kinderen van een basisschool voor een aparte rondleiding. Tijdens deze rondleiding kunnen in overleg opnames worden gemaakt.

Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om voorafgaand aan de publieksdag één of meer onderzoekers over het onderwerp te interviewen.

Informatie over het DuRPh onderzoek is te vinden op: www.durph.wur.nl

Vriendelijke groeten, Erik Toussaint

--------------------------------------------
Erik Toussaint
Hoofd Communicatie van de Plant Sciences Group van Wageningen UR

Postbus Box 16
6700 AA Wageningen
Tel: 0317 47 70 17 / 06 51 56 59 49
Fax: 0317 41 80 94
Mailto:erik.toussaint@wur.nl
WWW-site: http://www.wageningen-ur.nl

De Plant Sciences Group van Wageningen UR is de samenwerking van:
- Plant Research International B.V.
- Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V.
- Wageningen Universiteit