Alpe d'HuZes LIVE met GPS online te volgen


Wielerspektakel ten bate van KWF Kankerbestrijding

DODEWAARD, 20070605 -- Dodewaard - De Alpe d'HuZes, het jaarlijkse wielerspektakel op de Alpe d'Huez in Zuid-Frankrijk, wordt dit jaar op bijzondere wijze gevolgd; een aantal renners zal worden uitgerust GPS-apparatuur, zodat online, vanachter de PC, hun prestaties te volgen zijn. Onder het motto `Opgeven is geen optie' zal zo veel mogelijk geld ingezameld worden ten behoeve van KWF Kankerbestrijding.

Trip Tracker SPORTSMATE, ontwikkelde www.TTSM.com, een applicatie waarmee GPSgegevens geregistreerd en geanalyseerd kunnen worden. `Het live volgen van de
wielrenners geeft goed inzicht in alle prestaties', aldus Harmen de Jong, Algemeen Directeur van www.TTSM.com. `Bovendien is de klim erg bijzonder, doordat zelfs renners die zelf kanker hebben, meefietsen en zo geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding'.

Onder andere Peter Kapitein, ambassadeur van de Alpe d'HuZes en tevens een van de renners waarbij kanker is geconstateerd, wordt uitgerust met GPS. Via www.TTSM.com zal onder andere hij online thuis vanachter de PC te volgen zijn en is op kaartmateriaal te zien waar hij zich bevindt. Dit alles met een nauwkeurigheid van slechts één seconde! Het eveneens Nederlandse bedrijf Amaryllo MMG, fabrikant van GPS- en navigatieproducten, heeft meegewerkt aan de verwezenlijking van de live tracking.

Via de website van de Alpe d'HuZes, www.OpgevenIsGeenOptie.nl kan voor, tijdens en na de klim online geld gedoneerd worden en kan de meest actuele informatie over de zeventig wielrenners en negen estafetteteams die de Alpe d'Huez maarliefst 7 keer beklimmen opgevraagd worden. Donderdag 7 juni zal het spektakel onder aan de Alpe d'Huez om 5:07 uur 's ochtends starten en de gehele dag live te volgen zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harmen de Jong, Algemeen Directeur van Trip Tracker SPORTSMATE, harmen@ttsm.com.