Gemeente Wijk bij Duurstede

Gratis keuring van rollator op 8 juni

Per jaar worden 1200 ouderen behandeld in het ziekenhuis als gevolg van een ongeluk met een rollator. Het gaat vaak om een valpartij. Een ongeval met een rollator leidt vaak tot ernstig letsel.

Rollator-gebruikers hebben minder kans op een ongeluk als ze weten hoe ze met de rollator moeten omgaan en als de rollator goed onderhouden is. Dat is het doel van de bijeenkomst "veilig op pad met de rollator" De bijeenkomst bestaat uit een theoretisch deel, waarin u bewust wordt gemaakt dat er een kans is op een ongeluk wanneer de rollator verkeerd gebruikt wordt; in het praktische deel kunt oefenen met het nemen van obstakels en kunt u onderhoud laten uitvoeren.

Voor wie: alle rollatorgebruikers in de gemeente Wijk bij Duurstede Waar: Activiteitencentrum Stichting Welzijn Ouderen, Gansfortstraat 6 Wanneer: Vrijdag 8 juni van 9.30 - 12.30 uur
Kosten: De keuring is gratis
Locatie: Gansfortstraat ( Activiteitencentrum Gansfort) Leiding: fysiotherapeut Ronald Doelwijt.

Om wachttijden te voorkomen is vooraf aanmelden noodzakelijk; deelnemers krijgen na aanmelding een tijdstip bevestigd voor de keuring.

Aanmelden en informatie:
Stichting Welzijn Ouderen Wijk bij Duurstede, Gansfortstraat 6, telefoon 572000 (aanwezig op dinsdag- donderdag- en vrijdagmorgen)

Een gratis kopje koffie staat voor u klaar.

Over de docent:
Naast jarenlange ervaring als fysiotherapeut in Wijk bij Duurstede heeft Ronald Doelwijt zich de laatste jaren gespecialiseerd in de "wat oudere patiënt". Ronald Doelwijt is door o.a. de Maartenskliniek gecertificeerd om rollator - en valpreventie trainingen te geven.