Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Samenwerking Coca-Cola, NOC*NSF en overheid in strijd tegen overgewicht jongeren

Geachte redactie,

Graag nodigen wij u uit voor een perspresentatie op vrijdag 8 juni in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Coca-Cola, sportkoepel NOC*NSF en de Alliantie School & Sport (een samenwerkingsverband van de ministeries van VWS, OC&W en NOC*NSF) kondigen die dag een unieke meerjarige samenwerking aan. De organisaties slaan de handen ineen om een structurele bijdrage te leveren in de strijd tegen overgewicht onder jongeren.

De officiële ondertekening van de samenwerking door Erica Terpstra (voorzitter van het NOC*NSF) en John Klinkhamer (algemeen directeur van Coca-Cola Nederland) vindt plaats voorafgaand aan de feestelijke opening van Mission Olympic The School Final. De ondertekening van de samenwerking en de opening van de finaledag zal worden bijgewoond door staatssecretaris Jet Bussemaker. Aan Mission Olympic, het grootste jongeren sportplatform van Nederland nemen jaarlijks 150.000 jongeren deel. De finale telt 6.000 deelnemers afkomstig van 124 middelbare scholen.

Onder leiding van onder meer Fatima Moreiro de Melo, Bob de Jong en Jan-Joost van Gangelen strijden 124 scholen in veertien sportdisciplines om de landelijke titel. Coca-Cola en NOC*NSF willen, als founding partner van Mission Olympic, een structurele bijdrage leveren aan het stimuleren van een gebalanceerde leefstijl onder jongeren. De KVLO (Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding) ondersteunt de organisatie bij de realisatie van de landelijke scholencompetitie.

Onderzoek
Ter gelegenheid van Mission Olympic The School Final is door onderzoeksbureau Millward Brown een kwantitatief onderzoek uitgevoerd onder 684 scholieren naar de gebalanceerde leefstijl, met nadruk op jongeren met een lagere Sociaal Economische Status (SES). De resultaten van het onderzoek 'Schooljeugd en hun leefstijl: andere SES, andere aanpak?' worden op 8 juni bekend gemaakt

Locatie
Olympisch Stadion te Amsterdam - Olympic Experience (Olympisch Stadion 21, 1076 DE Amsterdam)

Datum & tijd
Vrijdag 8 juni 2007, van 09.15 uur tot 11.00 uur

Programma:
09.15 - 09.35 uur ontvangst en welkomstwoord
09.35 - 09.50 uur Vraaggesprek met Jet Bussemaker (staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), Erica Terpstra (voorzitter NOC*NSF) en John Klinkhamer (algemeen directeur Coca-Cola Nederland) 09.50 - 09.55 uur ondertekening samenwerking
10.00 - 10.30 uur Feestelijke opening 5e Mission Olympic The School Final door Erica Terpstra, Fatima de Moreiro de Melo, Bob de Jong en Jan Joost van Gangelen 10.30 - 11.00 uur
Persvragen en interviews (in de Olympic Experience)

Na afloop van het officiële gedeelte en de aftrap van Mission Olympic The School Final, is er ruime gelegenheid vragen te stellen aan John Klinkhamer van Coca-Cola Nederland en Erica Terpstra van NOC*NSF. Wij horen graag zo spoedig mogelijk (uiterlijk maandag 4 juni) of u aanwezig bent tijdens de perspresentatie. Voor meer informatie over Mission Olympic: www.missionolympic.nl.

Wilt u zo vriendelijk zijn op deze e-mail te replyen en daarbij uw naam, titel/medium en mobiele telefoonnummer te vermelden? Voor informatie en (interview)verzoeken kunt u contact opnemen met Jacqueline Bosselaar of Marieke Fukken op 020 - 670 22 32 / 06 - 42 16 30 32 of kunt u een e-mail sturen naar jacqueline@hetprbureau.nl.

We kijken uit naar uw komst!