Stadsdeel Amsterdam-Noord

Opening voorschool en nieuw schoolplein Amstelmeerschool

Op vrijdag 8 juni om 11.45 uur openen portefeuillehouders onderwijs, Chris de Wild Propitius en Harm-Jan van Schaik (Openbare Ruimte) zowel een voorschool als een buurtplein bij de Amstelmeerschool in Amsterdam-Noord. Bij de sportieve openingshandeling bundelen de twee portefeuillehouders hun krachten door samen tegen leerlingen te basketballen. De scheidsrechter van de twee minuten durende wedstrijd is een peuter van de nieuwe voorschool.

Steeds meer basisscholen in Amsterdam-Noord hebben een voorschool en ook de Amstelmeerschool kan zich nu tot deze groep rekenen. Een voorschool is een peuterspeelzaal met een plusje. Het bereidt kinderen van 2,5 tot 6 jaar zodanig voor op de basisschool, dat ze met een minder grote (taal)achterstand kunnen beginnen.

Het schoolplein bij de Amstelmeerschool is de afgelopen maanden flink opgeknapt. Op het plein staan nieuwe zitjes, twee junior basketbalpalen, een tafeltennistafel en twee kleine doelen. Het plein is geasfalteerd en het voetpad langs het plein is opnieuw bestraat. Met belijning is een levende zonnewijzer aangebracht op het plein. Dat is uniek in Nederland. Ook zijn er een hinkelbaan en een cijferslang aangebracht.

Het programma is als volgt:

11.00 u: ontvangst belangstellenden in de huiskamer 11.15 u: bezoek aan voorschool Dikkertje Dap, het taalspeellokaal en de onderbouw

11.40 u: dansen op het plein om geld in te zamelen voor een granieten zonnewijzer
11.45 u: opening plein en voorschool door
basketbalwedstrijd

11.55 u: musicallied
12.00 u: oplaten ballonnen

Buurtfeest met thema kunst
De opening van de voorschool en het plein gaat vooraf aan het buurtfeest dat s middags van 14.00 uur tot 17.00 uur plaatsvindt rondom de Amstelmeerschool, Balgzandstraat 109. Op dit feest zijn verschillende kunstworkshops en een kunstmarkt voor en door kinderen. Alle leerlingen, ouders en buurtbewoners zijn welkom.

Meer informatie:

Mireille Ollivieira
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord
Telefoon: (020) 6349 255