Universiteit van Tilburg

Persbericht
Persbericht Archive Search Universiteit van Tilburg 5 juni 2007

Opleving rechtsvorm coöperaties in seminar

Op vrijdag 8 juni vindt aan de Universiteit van Tilburg een het seminar De coöperatie. Een eigentijdse rechtsvorm plaats. Daarin wordt aandacht besteed aan de huidige opleving van het coöperatieve ondernemen, dat van oudsher vooral populair was in de land- en tuinbouw en de financiële dienstverlening.

Het aantal coöperaties groeit, onder meer in de zorgsector, het onderwijs, de energiesector, onder internetbedrijven en in het MKB. Naast ondernemerscoöperaties komen er steeds meer consumentencoöperaties, waarbij soms het internet wordt gebruikt als ondernemingsplatform. Succesvolle coöperaties internationaliseren en kiezen vaak voor diversificatie van hun productenpakket. Opvallend is dat ook grotere concerns belangstelling hebben voor de coöperatie als rechtsvorm. Kennelijk past het coöperatieve ondernemen bij de wensen rondom (democratisch) ondernemen in verenigingsverband en rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het Center for Company Law (CCL) onderzoekt al jaren de juridische vragen rond ondernemen in coöperatief verenigingsverband. Het CCL en het eveneens Tilburgse Anton Philips Fund bieden in nauwe samenwerking met Stibbe de gelegenheid in een seminar in te gaan op coöperatievraagstukken van deze tijd, over governance, fiscaliteit, mededinging en grensoverschrijdende (re)organisaties. Het seminar is bedoeld voor advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen en wetenschappers.

Noot voor de pers Het seminar vindt plaats van op 8 juni van 13.00-18.00 uur in zaal TZ9 van het Tias Building aan de Universiteit van Tilburg (Warandelaan 2, Tilburg). Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Ruud Galle, rcjgalle@planet.nl, tel. 06-53153428 of Ger van der Sangen, g.j.h.vdrsangen@uvt.nl, tel. 013-466 2791. Meer persberichten van de UvT vindt u op www.uvt.nl/persberichten.

UvT Persbericht