ProRail

Persbericht

06-06-2007

Vrijdag 8 juni feestelijke opening tunnel Nieuwleusen

De gemeente Dalfsen en ProRail nemen vrijdag 8 juni om 14:00 uur de nieuwe tunnel in de Meeleweg in Nieuwleusen officieel in gebruik. Vanaf dat moment kan het verkeer vierentwintig uur per dag veilig en snel onder het spoor door.
De tunnel komt voort uit het Programma Verbeteren Veiligheid op Overwegen van ProRail. Een aantal overwegen in de gemeente is opgeheven of aangepast en in de Meeleweg is de overweg vervangen door deze tunnel. Namens de twee partijen zullen wethouder Ton de Vries en ProRail regiodirecteur Cees de Vries de tunnel officieel openen en in gebruik nemen. Voor deze gelegenheid rijdt trein Bello heen en weer tussen de tunnel en Christelijke Basisschool De Meele waar ook de gasten worden ontvangen. Voor de kinderen is op deze school een springkussen aanwezig.

Sociaal veilige tunnel

Bij het ontwerp van de tunnel heeft het aspect sociale veiligheid centraal gestaan. De tunnel is daarom ruim verlicht en bevat geen bochten of dode hoeken. In goede samenwerking tussen de verschillende partijen zoals ProRail, de gemeente, Haverkort Voormolen, Arcadis, Essent, Vitens, KPN, Waterschap Groot Salland en de Gasunie is dit project tot stand gekomen.

De kunstenaars Renze Kroeze en Emile Miedema hebben in opdracht van ProRail op speelse wijze de centrale functie van de tunnel benadrukt. Zij hebben dit gedaan door elementen uit de directe omgeving toe te passen in een kunstwerk dat tot ieders verbeelding spreekt.