Politie Limburg-Noord

Politie organiseert voor de 12e keer verkeersquiz
Datum: 6-06-2007
Tijd bericht: 14:49
Plaats: Roerstreek
Op vrijdag 8 juni gaan in sporthal de Roerhal in Vlodrop een aantal leerlingen van zes basisscholen met elkaar de strijd aan om te meten wie de beste verkeerskennis heeft. Dit wordt ter afsluiting van het verkeersexamenjaar voor de twaalfde keer georganiseerd voor leerlingen van groep 7. De organisatie hiervan ligt in handen van de politie van de basiseenheid Roerstreek.

In totaal wonen zo'n 300 schoolkinderen van scholen uit Herkenbosch, Melick, Vlodrop, Posterholt, Montfort en St. Odilienberg de quiz bij die om 9.00 uur van start gaat. Vorig jaar won basisschool De Draaiende Wieken uit Posterholt de quiz.

Elke school krijgt sowieso een beker uitgereikt, maar voor de winnaar bestaat er een extra grote wisselbeker. Zodra een basisschool de quiz voor een derde keer wint, mag deze school de wisselbeker houden. Omdat de basisscholen uit Posterholt en St. Odilienberg deze quiz al twee keer hebben gewonnen belooft het een spannende strijd te worden.

Diploma's
Tevens worden tijdens deze bijeenkomst de verkeersdiploma's aan de scholieren uitgereikt. Het verkeersexamen bestaat uit een schriftelijk en een praktisch deel dat eerder door de scholieren is afgelegd.