Gemeente Arnhem

Feestelijke start verkoop panden Spijkerkwartier (6-6-2007) De verkoop van de gemeentepanden in het Spijkerkwartier gaat vrijdag 8 juni feestelijk van start. Op de bouwspeelplaats Thialf, bereikbaar via de C.A. Thiemestraat, vieren de bewoners, gemeente en Guijt makelaardij dit bijzondere moment, van 15.30 tot 16.30 uur. Burgemeester Pauline Krikke, wijkwethouder Sander van Bodegraven en de makelaar houden een korte toespraak. Wethouder Van Bodegraven onthult de slogan die voor het project Spijkerbroek is gekozen.

In opdracht van de gemeente brengt Guijt makelaardij de eerste drie van de in totaal 40 gemeentelijke panden (in totaal ongeveer 70 woningen) in de verkoop. Dat zijn de Driekoningendwarsstraat 52, 54 en 56. Aspirant-kopers kunnen de woningen bezichtigen op vrijdag 8 juni van 17.00 tot 19.00 uur en zaterdag 16 juni van 10.00 tot 12.00 uur. De kopers hebben de verplichting om het huis te verbeteren. Alle panden hebben een woonbestemming. In een aantal is de combinatie van bijvoorbeeld een (kunstenaars)atelier met woonruimte mogelijk. De gemeente zal dat per plan beoordelen.

Project Spijkerbroek
Met de verkoop van de panden begint de vernieuwing van het gebied als woonbuurt, anderhalf jaar nadat de raamprostitutie is beëindigd. Het projectgebied Spijkerbroek ligt rondom bouwspeelplaats Thialf: het deel van het Spijkerkwartier aan de oostkant van de Hertogstraat / Emmastraat (Driekoningendwarsstraat, Karel van Gelderstraat, Dullertstraat, C.A. Thiemestraat en de Spijkerstraat-oostzijde) en de Thorbeckestraat in Het Broek. Samen met de bewonerswerkgroep ontwikkelt de gemeente plannen voor verbetering van de woon- en leefomgeving.
Op een informatieavond, 18 juni a.s. om 19.30 uur in De Lommerd, kunnen alle bewoners reageren op modellen die daar gepresenteerd worden.