Gemeente Weert

7 juni 2007

Vrijdag 8 juni 2007:

BIBLIOTHEKEN MIDDEN-LIMBURG WEST TEKENEN INTENSIEVERKLARING FUSIE

De openbare bibliotheken van Leudal- en Thornerkwartier (inclusief Maasgouw), Nederweert en Weert tekenen op vrijdag 8 juni een intentieverklaring om te komen tot één gemeenschappelijke basisbibliotheek in Midden-Limburg West. Dit zal gebeuren in de raadzaal van het stadhuis in Weert om 9.00 uur. De ondertekening van de verklaring door de wethouders van de betrokken gemeenten en de voorzitters van de bibliotheekbesturen is het officiële startsein van het fusietraject.

De betrokken gemeenten en bibliotheekbesturen zijn van mening dat er inhoudelijk en in financieel opzicht voor alle partijen bij deze fusie meerwaarde valt te behalen. Bovendien past het samengaan uitstekend in het streven van de Provincie naar grotere basisbibliotheken. Zo ontwikkelt de bibliotheek zich tot een modern 'kennis- en ontmoetingscentrum', als onmisbare spil in de informatievoorziening.

Begin 2007 spraken de verantwoordelijke wethouders van de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert af, gezamenlijk invulling te geven aan de zogeheten bibliotheekvernieuwing. In dit kader zijn bibliotheken verplicht inhoudelijk samen te werken om de dienstverleningskwaliteit te bevorderen en meer vraaggericht te werken.

Een externe projectleider, ambtelijke projectgroep en een stuurgroep begeleiden het fusietraject.

Het is de bedoeling dat de fusie in juli 2008 ingaat.


-----
Noot voor de pers,

Gemeente Weert