Gemeente Amsterdam



Persbericht

Datum 8 juni 2007
Kenmerk 094

Gemeentelijke onderscheiding voor de heer Eggenkamp

Op donderdag 7 juni heeft wethouder Herrema de Frans Banninck Cocq Penning uitgereikt aan mr. W.M.N. Eggenkamp. Dit gebeurde tijdens zijn afscheidsreceptie als directeur van Stadsherstel Amsterdam.

De heer Eggenkamp, geboren op 10 september 1945, is sinds 1991 directeur van Stadsherstel Amsterdam en heeft zich volledig ingezet om monumenten en panden die voor het stadsbeeld karakteristiek zijn te behouden. Dankzij zijn bezielende leiding werden veel opzienbare projecten gerealiseerd, waaronder de voormalige Waterleidingpanden, de Paardentramremise, het kerkgebouw De Duif en Pakhuis de Zwijger. In totaal zijn onder zijn leiding 163 projecten afgerond.

Buiten zijn functie als directeur van Stadsherstel Amsterdam zit de heer Eggenkamp in diverse besturen van organisaties waaronder voorzitter van de stichting het Nationaal Restauratie Centrum, secretaris van de Stichting Amsterdam Monumentenstad, Stichting Kasteel Endegeest te Oegstgeest, Adviescommissie Bescherming en Ontwikkeling voor de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, en stichting 2009, jaar van het Religieus Erfgoed.

De Frans Banninck Cocq Penning wordt toegekend aan diegenen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam gedurende een periode van ten minste tien jaar. Het betreft personen die uit hoofde van hun (betaalde) functie in allerlei comités en stichtingen zitting hebben gehad en op die wijze veel voor Amsterdam hebben gedaan en betekend.

Pb-094