KNHS


Hans Peter Minderhoud stelt kandidatuur
8 juni 2007

DE STEEG (KNHS) - Voor de dressuurruiters met ambities richting het Europees Kampioenschap (29 aug/2 sep in Turijn) was de Grand Prix op donderdagavond tijdens Outdoor Gelderland een observatiewedstrijd. Hans Peter Minderhoud (Harskamp) reed zich met Exquis Nadine via een tweede plaats in de kijker.

De 12-jarige merrie Exquis Nadine (v. TCN Partout) liep de gehele proef een paar klassen beter dan onlangs tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Eindhoven, die de combinatie als vierde beëindigde. Dat zag ook jurylid Gishlain Fouarge, die bovendien van mening was dat Nadine gedurende de gehele proef nog mooier op lengte was. "Misschien dat het hoofd af en toe nog even achter de loodlijn kwam, maar steeds weer zagen de prestaties er als vanzelfsprekend uit", meldde Fouarge. Met de vierde plaats in dat Nederlands Kampioenschap in Eindhoven en de tweede plaats nu -Anky van Grunsven kwam niet aan de start met Keltec Salinero, terwijl ook Imke Schellekens met Sunrise ontbrak - lijkt het de komende weken een spannende ontwikkeling te worden wie als derde en vierde teamlid mee gaan naar het EK.
Anky van Grunsven (Erp) won de Grand Prix met IPS Painted Black. In de galop was de pikzwarte hengst zeer overtuigend. "De wissels waren zeer goed en het beeld is altijd mooi", vatte Fouarge zijn mening hierover samen. Ook de derde plek was voor Van Grunsven, maar nu met IPS Krack C en de hoogtepunten van deze combinatie waren voor al de sterk gereden appuyementen. Adelinde Cornelissen (Beilen) werd met de Jazz-zoon Parzival vierde en de galopreprises waren nu zuiver. "Toch zou Cornelissen daar net iets meer agressiviteit in het rijden kunnen tonen", vertelde Fouarge. Dit internationale jurylid was van mening dat in potentie dit paard over de beste piaffe en passage beschikt, die mogelijk alleen wordt overtroffen door Salinero. Met deze vierde plek was Parizival een fractie beter dan zijn vader Jazz, die door Kirsten Beckers ('s-Gravendeel) naar de vijfde plaats werd gereden.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Uitslag dressuur Grand Prix:


1) Anky van Grunsven (Erp) - IPS Painted Black - 73.958%
2) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) - Exquis Nadine - 72.208%
3) Anky van Grunsven - IPS Krack C - 70.916%
4) Adelinde Cornelissen (Beilen) - Parzival - 69.250%
5) Kirsten Beckers ('s-Gravendeel) - Broere Jazz - 69.125%
6) Fiona Bigwood (Eng) - Mr. G de Lully - 67.375%
7) Patricia Callaghan (Oss) - Joy - 65.791%
8) Alex van Silfhout (Lunteren) - Nimbly - 65.375%

Voor meer informatie zie: www.outdoorgelderland.nl