Gemeente Aalburg


Voortgang muziekonderwijs in Aalburg

Oproep voor muziekscholen en docenten muziekonderwijs

De gemeente Aalburg heeft de samenwerking met de muziekschool Land van Heusden en Altena beëindigd.

Om de continuïteit voor muziekonderwijs voor de jeugd in Aalburg te waarborgen heeft de gemeenteraad van Aalburg een nieuwe regeling voor muziekonderwijs vastgesteld.

Hierin is o.a. bepaald dat leerlingen individueel een subsidie kunnen aanvragen voor het volgen van muziekonderwijs. Zij moeten dan wel muziekles volgen bij een erkende muziekschool die voldoet aan de erkenningsregeling kunstzinnige vorming en amateurkunst of bij een docent muziekonderwijs die voldoet aan de eisen genoemd in de Uitvoeringsregeling benoembaarheidseisen behorend bij de CAO Kunstzinnige vorming.

De gemeente Aalburg is nu op zoek naar muziekinstellingen en docenten die aan deze voorwaarden voldoen. De namen en adressen van de muziekscholen en de docenten kunnen dan -indien betrokkenen dat willen- op een lijst worden geplaatst. Deze informatie kan dan aan de leerlingen verstrekt worden bij de aanvraag voor subsidie. De leerlingen kunnen uit het aanbod de docent of de muziekinstelling kiezen waar zij of hij het liefst les bij wil volgen.

Wilt u op de lijst geplaatst worden, dan verzoeken wij u uw gegevens (o.a. certificering of een ander bewijsstuk waaruit blijkt dat u aan de eisen voldoet) voor 20 juni a.s. op te sturen naar het onderstaande adres. Komen uw gegevens na deze datum binnen, dan kunnen deze niet meer vermeld worden in de lijst voor 2007-2008. Voor een volgend schooljaar wordt de lijst weer aangepast.

U kunt de gegevens sturen naar:

Gemeente Aalburg

t.a.v . H. van de Giessen, afdeling welzijn

Postbus 40

4260 AA Wijk en Aalburg.

Nadere informatie is te verkrijgen bij mw. Herma van de Giessen, telefoon: 0416-698712,

email: h.vandegiessen@aalburg.nl