Politie Hollands Midden

Datum: 8 juni 2007

Noordwijk Verdachten van beroving aangehouden De politie heeft vrijdag 8 juni omstreeks 03.45 uur twee mannen van 20 en 23 jaar uit Harsewinkel (D) aangehouden op verdenking van beroving. Een 21 jarige Noordwijker werd op de Jan van Henegouwenweg door vier mannen aangesproken. Drie van hen liepen op hem af waardoor hij tegen een parkeerautomaat kwam te staan. De vierde persoon stond op enige afstand. Een van de mannen zocht zijn kleding af en nam een geld weg uit zijn broekzak. In de omgeving werd uitgekeken naar de daders. Op basis van de opgegeven signalementen werden de twee verdachten aangehouden op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Het onderzoek duurt nog voort.

Sassenheim Eenzijdig verkeersongeval Donderdag 7 juni omstreeks 15.00 uur vond op de Rijksweg A44 in de richting van Amsterdam een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 39 jarige automobiliste uit Amsterdam lette even niet op de weg en moest afremmen voor een auto die voor haar reed. Van schrik gooide de vrouw het stuur om. Echter hierdoor raakte de auto in een slip en sloeg over de kop. De auto kwam met het dak op de weg en achterstevoren tot stilstand nadat het eerst tegen de vangrail was gebotst. De vrouw bleef ongedeerd.

Oegstgeest Poging inbraak in kledingzaak Vrijdag 8 juni is omstreeks 04.15 uur geprobeerd in te breken in een kledingzaak aan de De Kempenaerstraat. Men heeft geprobeerd een ruit in de slaan. De gelamineerde ruit raakte wel vernield, maar ging niet geheel stuk waardoor men het pand niet in kon gaan.

Alphen aan den Rijn Inbraak bij fietsenzaak In de avond van donderdag 7 en de nacht van vrijdag 8 juni is ingebroken bij een fietsenzaak aan de Oudshoornseweg. Men heeft een ruit ingegooid en vervolgens drie fietsen uit de winkel gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844, politieteam Ridderveld.

Woerdense Verlaat Snelheidscontroles De politie heeft donderdag 7 juni snelheidscontroles met de radarwagen gehouden op de Lange Meentweg. Tussen 06.15 en 08.40 uur werden 835 passanten geteld. 235 van hen (ruim 28%) reed te hard binnen de bebouwde kom. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/uur. Op dezelfde weg, buiten de bebouwde kom, werd tussen 10.00 en 12.00 uur gecontroleerd. Daar waar 80 km/uur de maximum snelheid is, werd door 30 bestuurders harder gereden. Er waren 433 passanten tussen de genoemde tijdstippen. De hoogst gemeten snelheid was 123 km/uur. De politie zal zeer regelmatig op deze locaties blijven controleren.

Boskoop Fietser gewond naar aanrijding Donderdag 7 juni om 16.00 uur vond op de Zijde een aanrijding plaats. Een 12 jarige fietser uit Boskoop reed op het fietspad op de Zijde vanuit de richting van de Parklaan. Een 57 jarige automobilist uit Boskoop reed eveneens op de Zijde in de richting van het Noordeinde. De fietser reed stak plotseling de weg over en werd ondanks afremmen van de automobilist aangereden. De jongen liep een gebroken neus op en werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Reeuwijk Aanrijding op Nieuwdorperweg Donderdag 7 juni omstreeks 15.50 uur vond op de Nieuwdorperweg in de bocht net voor de viaduct onder de Rijksweg A12 een aanrijding plaats. Een 33 jarige automobilist uit Gouda reed in de richting van Reeuwijk-dorp. Uit tegenovergestelde richting kwam een 16 jarige bromfietser uit Reeuwijk. Tussen de twee ontstond een aanrijding. De bromfietser werd met een pols- en beenfractuur overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Krimpen aan de Lek Frontale aanrijding motorrijders Donderdag 7 juni om 19.50 uur vond op de C.G. Roosweg (N210) nabij de surfplas een frontale aanrijding plaats tussen twee motorrijders. Een 21 jarige man reed in een flauwe bocht in de richting van Rotterdam. Een 62 jarige man reed in tegenoverstelde richting. Beide motorrijders, afkomstig uit Krimpen aan den Ijssel, werden zwaargewond en met spoedtransport overgebracht naar het EMC in Rotterdam. De N210 is langere tijd voor alle verkeer afgesloten geweest in verband met onderdelen die verspreid over het wegdek lagen en vanwege het onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --