Politie Zeeland


---


O-1919-2007 Invordering rijbewijs, Rilland
Donderdagavond rond 20.40 uur is het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit de gemeente Tholen ingevorderd.
De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 152 km/h over de Oude Rijksweg in Rilland. De toegestane maximum snelheid is hier 80 km/h. Tegen de man is tevens proces-verbaal opgemaakt.

Z-1920-2007 Aanrijding Tractaatweg, Westdorpe (voorlopig persbericht)
Donderdagochtend rond 11.50 uur vond er op de Tractaatweg in Westdorpe een aanrijding plaats tussen twee trekkers met oplegger.
Een 49-jarige bestuurder van een trekker met oplegger uit Koln (D) reed over de Tractaatweg komende uit de richting van Terneuzen.
Tussen de kruising met de Langeweg in de afslag Sas van Gent ging hij langzaam met de rechterwielen in de berm rijden.
Toen hij weer terug de weg opreed, met vermoedelijk het doel om te keren, kwam hij in aanrijding met de hem op dezelfde weg tegemoet komende 60-jarige bestuurder van een trekker met oplegger uit Oostburg (hij kwam vanuit de richting Zelzate).
De bestuurder uit Oostburg botste tegen de rechterzijde van de trekker van de Duitser. Beide trekkers met oplegger kwamen tot stilstand in een sloot.
De bestuurder uit Duitsland is per traumahelikopter overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Over de aard van zijn verwondingen is nog niets bekend.
Ook is nog niet bekend of de man uit Oostburg gewond raakte.


Politie Zeeland werkt op de grens van land en water. Zij biedt politiezorg op maat aan de Zeeuwse bevolking en haar vijftien miljoen jaarlijkse gasten. Professioneel en integer levert het korps haar bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in Zeeland.

Door wijk-, buurt- en dorpsgericht werken met zichtbare en aanspreekbare politie geeft politie Zeeland invulling aan het motto: 'Waakzaam en Dienstbaar'. Afwisselend werk met wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.





Politie Zeeland