Politie Zeeland


W-1921-2007 Fietser gevallen, bromfietser geslagen in Middelburg
Een 18-jarige bromfietser uit Oost-Souburg werd donderdag omstreeks 23.15 uur door een onbekende fietser enkele keren in het gezicht geslagen.
Toen de 18-jarige over de Schroebrug reed zag hij voor zich een fietser vallen. Vermoedelijk schrok de man van een bromfietser die vlak achter hem reed en rechtsaf de Oude Vlissingseweg insloeg. Toen de 18-jarige bij de fietser stopte en vroeg of alles goed met hem was, sloeg de man hem enkele keren door het open vizier van zijn helm in het gezicht. Waarschijnlijk dacht de fietser dat de de 18-jarige bromfietser vlak achter hem had gereden, waardoor hij was geschrokken en daarna was gevallen. De fietser stapte daarna weer op zijn fiets en reed weg. De bromfietser heeft aangifte gedaan van mishandeling.

O-1922-2007 Bedrijfsinbraak in Goes
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Amundsenweg in Goes.
De toegang werd geforceerd en uit het pand werd een onbekend geldbedrag weggenomen.

Z-1923-2007 Automobilist onder invloed, Hoek
Vrijdag omstreeks 02.00 uur reed een 24-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen op de Herbert H. Dowweg tegen een hekwerk.
De man, die ongeveer 2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken, kwam vanuit Hoek en reed op de T-kruising Herbert H. Dowweg / Lovenpolderstraat rechtdoor de greppel in. Hij kwam tot stilstand tegen een hekwerk wat hierbij beschadigd raakte. De man, een beginnend bestuurder, moest zijn rijbewijs inleveren.

Z-1924-2007 Automobilist rijdt op rotonde, Terneuzen
Donderdag omstreeks 18.00 uur vond in de Churchilllaan in Terneuzen een eenzijdig ongeval plaats.
Een 75-jarige Terneuzense automobilist, die waarschijnlijk onder invloed van alcohol was, reed met zijn auto op het verhoogde middenvlak van de rotonde. Een blaastest wees niet uit hoeveel hij had gedronken daarom werd bij een hem bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan is nog niet bekend. Over schade aan zijn auto is niets bekend.

W-1925-2007 Aanrijding in Vlissingen
Op de kruising Paul Krugerstraat / Koningsweg in Vlissingen vond vrijdag om 01.10 uur een aanrijding plaats.
Een 18-jarige Vlissingse automobilist verleende vanuit de Koningsweg geen voorrang aan een over de Paul Krugerstraat rijdende 28-jarige Middelburgse vrouw. De vrouw kwam met haar auto tot stilstand tegen een verkeerslicht. Beide auto's raakten beschadigd.

Politie Zeeland werkt op de grens van land en water. Zij biedt politiezorg op maat aan de Zeeuwse bevolking en haar vijftien miljoen jaarlijkse gasten. Professioneel en integer levert het korps haar bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in Zeeland.

Door wijk-, buurt- en dorpsgericht werken met zichtbare en aanspreekbare politie geeft politie Zeeland invulling aan het motto: 'Waakzaam en Dienstbaar'. Afwisselend werk met wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.