Rabobank maakt beleggen in familiebedrijven mogelijk

Familiebedrijven presteren doorgaans beter dan niet-familiebedrijven. Daarom komt de Rabobank nu als eerste bank met een product waarmee met garantie wordt belegd in familiebedrijven in Europa en Amerika. Op einddatum is 90% van de inleg gegarandeerd. De Rabobank denkt dat het Rabo Familiebedrijven Certificaat met name klanten met een ondernemingsachtergrond zal aanspreken. Het certificaat heeft een looptijd van vijf jaar.

Harold Knebel, directeur Rabobank Private Banking: 'Familiebedrijven zijn zo oud als de weg naar Rome. Ze zijn vaak gericht op middellange en lange termijn. Dat komt doordat ze meer continuïteit in leiderschap kennen en een grote mate van betrokkenheid van het management. Het zijn doorgaans solide beleggingen. Daarom komt de Rabobank met een product dat hiervan profiteert. We denken dat iemand met een ondernemingsachtergrond zal zeggen:'Familiebedrijven zijn net zo ondernemend als ik ben. Zo'n belegging past bij me.'Uiteraard is het Rabo Familiebedrijven Certificaat niet alleen voor ondernemers geschikt, maar ook voor de actievere particuliere belegger.

Het Rabo Familiebedrijven Certificaat heeft de volgende kenmerken:
- Belegt in familiebedrijven;

- 90% garantie van de inleg;

- 105% participatie in een Familiebedrijvenindex (Credit Suisse Family Index)

De Credit Suisse Family Index is de onderliggende waarde van het Rabo Familiebedrijven Certificaat. Kenmerken van deze index zijn:

- HOLTTM selecteert iedere zes maanden uit een universum van Europese en Amerikaanse familiebedrijven 40 aandelen die worden opgenomen in de Index;
- De HOLTTM selectiemethode is gebaseerd op prestatie, waardering en momentum;
- Alleen de 40 aandelen met de hoogste scores worden in de Index opgenomen;
- De Index wordt berekend en onderhouden door Standard & Poor's;
- Het is een gelijkgewogen Index, die wordt berekend in euro's.

Het Rabo Familiebedrijven Certificaat kent een looptijd van vijf jaar en een garantie op de inleg van 90%. De belegger participeert voor 105% in de stijging van de index. De uitgifte prijs is E100 (100%). Het certificaat is verkrijgbaar via de lokale Rabobanken, de Rabo Orderlijn of via www.rabobank.nl. Het Rabo Familie Certificaat wordt genoteerd aan Euronext Amsterdam. Inschrijven zonder transactiekosten kan tot 3 juli, 15.00 uur.

Voor meer achtergronden over familiebedrijven wordt verwezen naar het Kwartaalbericht Rabobank Cijfers & Trends over Familiebedrijven van maart 2007. In deze studie wordt geconcludeerd dat familiebedrijven succesvoller zijn dan andere bedrijven. Als een belangrijke reden wordt de langetermijnfocus van deze bedrijven genoemd. De studie is te vinden op:
www.rabobank.nl/bedrijven/advies/speciaal voor/cijfers trends/kwartaalbericht/

Voor persvragen:
Jan-Willem ter Avest, persvoorlichting Rabobank Nederland, e-mail: j.w.avest@rn.rabobank.nl, telefoon: (030) 216 1740