Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam


Week: 23 2007

Berichten uit de Dagelijks Bestuursvergadering van 6 juni 2007

Locatieonderzoek Rudolf Steiner College

Het Dagelijks Bestuur gaat akkoord met het locatieonderzoek van JOS naar een vestigingsplaats voor het Rudolf Steiner College. Geconstateerd wordt dat er geen beter alternatief is dan het Noordelijk Niertje. In het onderzoek zijn ook de alternatieve locaties die aangedragen waren door bewoners onderzocht.

De deelraad wordt voorgesteld met het rapport akkoord te gaan en de bewoners nu ruimte te geven om mee te denken over de stedenbouwkundige randvoorwaarden.

Economische Ruimtelijke Visie

Het DB heeft de Economische Ruimtelijke Visie (ERV) ter advisering aan de commissie Welzijn voorgelegd en gevraagd het stuk ter vaststelling voor te leggen aan de deelraad.

De ERV geeft het kader voor het economische beleid van de deelgemeente voor de komende jaren. In de visie wordt het ondernemersklimaat per locatie geanalyseerd en beoordeeld. Om het toekomstperspectief te bereiken is vervolgens een actieprogramma opgezet. Het beleid is de komende jaren vooral gericht op ruimte om te ondernemen. Voor vier werkgelegenheidsconcentraties, te weten Boezembocht/Veilingterrein, Brainpark en campus EUR Woudestein, Autostrada en de Schaardijk, is nieuw economisch beleid ontwikkeld.

Werkbezoeken DB-ers

Vrijdag 8 juni bezoekt Gerard Schuiling ter kennismaking een aantal nieuwe ondernemers.

Op 9 juni opent Gerard Schuiling om 14.00 uur de Nordic Walking-dag bij Nautilus aan de Oude Plantagedreef in de Esch.

Gerard Schuiling houdt op maandag 11 juni vanaf 12.30 uur spreekuur in het deel-gemeentekantoor aan de Oostzeedijk 276.

Op woensdag 13 juni bezoekt Gerard Schuiling ter kennismaking een aantal nieuwe ondernemers.

Schriftelijke vragen

Het DB heeft schriftelijke vragen van de PvdA over het WMO-loket en van GroenLinks over Groot Trapezium beantwoord.

Voor meer informatie over de onderwerpen of deze nieuwsbrief kunt u contact opnemen met Hen van Dijk, tel. (010) 2060901 of e-mail: h.vandijk@kc.rotterdam.nl.