Gemeente Aalburg


College presenteert financiële stukken
geld.jpg

Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen week een aantal financiële stukken gepresenteerd, te weten:


-de jaarrekening 2006


-de eerste tussenrapportage 2007


-de kadernota 2008

In de jaarrekening legt het college rekening en verantwoording af over het gevoerde beleid over 2006. In de eerste tussenrapportage wordt aangegeven wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn in 2007 ten opzichte van de in het najaar van 2006 vastgestelde begroting.

Het belangrijkste stuk is wel de kadernota 2008. In deze nota geeft het college van B&W aan welke taken, wensen en activiteiten er allemaal voor 2008 op de rol staan.

Uit de nota blijkt dat zeker niet alle plannen die genoemd worden uitgevoerd kunnen worden, omdat daar te weinig financiële middelen voor beschikbaar zijn.

De gemeenteraad zal in de raadsvergadering van 26 juni a.s. met het college de stukken gaan bespreken. Een belangrijk onderdeel daarbij is zeker de door de politieke partijen te houden algemene beschouwingen. Daarbij kan de politiek dan aangeven welke van de in de kadernota genoemde plannen en activiteiten prioriteit moeten krijgen.

Aan de hand van de algemene beschouwingen zal het college van burgemeester en wethouders vervolgens de begroting voor 2008 gaan opstellen en die medio oktober a.s. aan de raad presenteren.

Het college heeft voor deze vorm gekozen om de raad volop de gelegenheid te geven in een vroeg stadium ideeën aan te dragen voor het opstellen van de begroting 2008.

Op die manier wordt de raad optimaal bij de planvorming betrokken.

De hierboven genoemde stukken kunt u onderstaand downloaden.

Burgers kunnen op deze manier ook kennis nemen van de plannen die Aalburg op de rol heeft staan.

Verder wordt een ieder uitgenodigd de raadsvergadering van 26 juni a.s. bij te wonen en te komen luisteren welke plannen de Aalburgse gemeenteraad graag allemaal wil gaan uitvoeren.

05-22_Eerste tussenrapportage 2007 Jaarverslag en jaarrekening 2006 Kadernota 2008