Politie Limburg-Noord

Politie neemt rijbewijs in van beschonken bestuurders
Datum: 8-06-2007
Tijd bericht: 12:20
Plaats: Maasbracht / Horst
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee automobilisten aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

In Maasbracht werd een 45-jarige man uit Maasbracht aangehouden op de Broekstraat. Een agent onderweg naar huis zag de man voor zich rijden en maakte hiervan melding bij de politie. Het rijgedrag van de verdachte deed de agent buiten dienst vermoeden dat hij onder invloed was en de agent volgde de man tot zijn collega's arriveerden. De verdachte was inmiddels naar huis gereden en had zijn auto op de oprit geparkeerd en was hierna in zijn auto in slaap gevallen. De verdachte werd gewekt en een blaastest afgenomen waaruit bleek dat de man bijna 4 keer zoveel gedronken had dan maximaal is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 11 uur en zijn rijbewijs is gedurende deze tijd ingenomen.

In Horst werd een 33-jarige man uit Melderslo aangehouden op de Kasteellaan op verdenking van rijden onder invloed. De verdachte had twee keer zoveel gedronken dan maximaal toegestaan en heeft een rijontzegging van 6 uur gekregen. Ook van deze verdachte is het rijbewijs ingenomen.