Gemeente Harenkarspel


08-06-2007
Koninklijke onderscheiding voor Sam Burger

Zaterdagmiddag 2 juni ontving Simon Jan (Sam) Burger (58) uit Tuitjenhorn een koninklijke onderscheiding . De heer Burger is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester E. Brommet van Harenkarspel. De uitreiking vond om 15.00 uur plaats in de kantine van voetbalvereniging Hollandia T. tijdens de viering van het 75 jarig bestaan van deze sportvereniging.

De heer Burger is zeer actief binnen de voetballerij. Ruim 22 jaar, vanaf augustus 1979 tot eind 2001, was Sam Burger zeer toegewijd voorzitter van zaalvoetbalvereniging FC Harenkarspel. Hij heeft veel gedaan om de vereniging voor de samenleving te behouden. Hij heeft vier fusies begeleid, waarbij hij bij de laatste in 2001 afscheid nam als voorzitter en bestuurslid. Onder zijn leiding groeide de zaalvoetbalvereniging uit tot een begrip in de regio.

Ook (veld)voetbalvereniging Hollandia T kan al jaren op de inzet van Sam Burger rekenen. Van 21 mei 1982 tot en met 9 september 2006 was hij wedstrijdsecretaris en gedurende deze periode ook bestuurslid van de vereniging. Hollandia T. profiteert van de bouwkundige kennis van de heer Burger, die in het dagelijks leven al veertig jaar werkzaam is bij bouwbedrijf De Nijs in Warmenhuizen. Zijn inbreng bij verbouwingen en veranderingen aan het sportcomplex is als zeer waardevol ervaren. Ondanks dat de heer Burger zijn bestuursfunctie heeft neergelegd verricht hij nog veel hand- en spandiensten voor de vereniging. Het is een man op wie de vereniging kan bouwen, als hem iets wordt gevraagd weet men zeker dat hij het tot een goed einde brengt.

Naast de voetbal heeft de heer Burger verdiensten op het muzikale vlak. Vanaf 1959 tot en met heden is hij lid van fanfare Hildegardis uit Tuitjenhorn. Binnen deze vereniging speelt hij de solo-bugel en was concertmeester. Van 1996-2000 was de heer Burger bestuurslid van de fanfare. Vanaf 1992 tot en met heden beheert de heer Burger de reserve-uniformen van de fanfare.

De heer Burger is een ervaren bestuurder, rustig en weloverwogen. Zijn onbaatzuchtige en constructieve houding dwingt respect af bij de mensen met wie hij samenwerkt.