Gemeente Heemstede


Herinrichting César Francklaan/Händellaan
Programma Kunst- en Cultuurmanifestatie
Gemeenteraad stelt startnotitie Binnenweg vast

Herinrichting César Francklaan/Händellaan

Groenere entree vanuit Schalkwijk

Het terrein rondom het Spaarne Ziekenhuis ondergaat de komende tijd een ingrijpende verandering. Niet alleen wordt het ziekenhuis verbouwd, er komen op het omliggende terrein - dat als park ingericht zal worden - ook drie appartementengebouwen en 41 villas. Daarnaast worden de César Francklaan en de Händellaan opnieuw ingericht, met meer groen en minder asfalt. Hierdoor krijgt het gebied rondom het Spaarneziekenhuis een groenere uitstraling. De uitvoering van de plannen voor de lanen vindt plaats in 2010. U kunt tot en met 18 juli 2007 reageren op het herinrichtingsplan César Francklaan/Händellaan.

Herinrichting Cézar Francklaan/Händellaan

Herinrichting
De herinrichting betreft:

* het deel van de César Francklaan tussen de Schouwbroekerbrug en de kruising met de Händellaan;

* de Händellaan tussen de César Francklaan en de brug over de Bronsteevaart.

César Francklaan
Naast de twee bestaande bermen, krijgt de César Francklaan ook een middenberm. De midden- en zijbermen worden beplant met 70 platanen. Het gaat om bomen van enige omvang, met een stamomtrek van 30 tot 35 centimeter. De toegang naar het ziekenhuis wordt verplaatst van de Händellaan naar de César Francklaan, ter hoogte van de kruising met de Johan Wagenaarlaan.
Het gedeelte van de César Francklaan tussen de kruising met de Johan Wagenaarlaan en de kruising met de Händellaan wordt versmald van 4 rijstroken naar 2 rijstroken.

Händellaan
Ook de Händellaan krijgt nieuwe beplanting, in de vorm van zon 17 lindebomen. Het asfalt wordt vervangen door een bestrating van klinkers. Verder wordt deze laan een 30 kilometer-zone. De verkeerslichten op de kruising Händellaan/César Francklaan gaan weg. Dit kan omdat de situatie na de herinrichting overzichtelijker wordt, met een middenberm, en met twee verkeersstroken in plaats van vier.

Inloopavond
Wilt u meer weten over de herinrichting van de César Francklaan/Händellaan? Kom dan langs op de inloopavond, op maandag 18 juni van 19.30 tot 21.00 uur, in het gemeentekantoor Havenstraat 87 (3e etage). Op deze avond kunt u het inrichtingsplan bekijken en vragen hierover stellen.

Reageren op de plannen
Uiteraard kunt u reageren op de plannen. Het inrichtingsplan César Francklaan/Händellaan ligt vanaf 7 juni a.s. zes weken ter inzage op het gemeentekantoor (Havenstraat 87) en bij de Openbare bibliotheek (Julianaplein 1). Informatie over het indienen van uw zienswijze leest u elders in deze publicatie, onder het kopje Terrein rondom Spaarneziekenhuis.

Klik hier om het complete dossier te lezen over de herinrichting van de omgeving van het Spaarne Ziekenhuis.

---