Gemeente Wijk bij Duurstede

Bedrijventerrein Langshaven overgedragen

Op dinsdag 30 mei jl. heeft de gemeente bedrijventerrein Langshaven overgenomen van Ballast Nedam. Met de overname wordt de fase van het bouwrijp maken door deze ontwikkelaar afgerond. De gemeente sloot hiervoor in 1997 een overeenkomst die voorziet in ruim 8,5 hectare uitgeefbaar bedrijventerrein.

Meer tijd
Destijds kon niet worden voorzien dat het nog ruim 10 jaar zou duren, voordat bedrijven zouden kunnen beginnen met bouwen. De verwerving van gronden kostte veel tijd en ook de realisatie van de kade aan het Amsterdam-Rijnkanaal en overige infrastructuur door Ballast Nedam kostte meer tijd dan gepland. Dit baarde zowel bedrijven als de gemeenteraad zorgen. Onlangs leidde dit nog tot vragen aan het college. Beide partijen zijn dan ook content dat de contracten voor overname van het bedrijventerrein door de gemeente konden worden getekend.

Planning
Inmiddels heeft de gemeente ook aan enkele bedrijven de bedrijfskavel geleverd, zodat deze nu snel kunnen starten met de bouw. In 2009 zal het bedrijventerrein, na afronding van de meeste bouwactiviteiten, woonrijp worden gemaakt. Uiteindelijk zal bedrijventerrein Langshaven ruimte bieden aan ca. 25 bedrijven, waar in totaal naar schatting 300 tot 350 mensen zullen werken.

small_langshaven.jpg

wethouder Henk Muis en burgemeester Guus Swillens ondertekenen het contract met Ballast Nedam