Politie Gelderland-Zuid


070608 File te laat opgemerkt

Vrijdagmorgen reed een 20-jarige vrouw uit Tiel op de A15 ter hoogte van Tiel. Zij merkte te laat op dat er een file was ontstaan en dat het verkeer langzaam reed. Daardoor reed zij op de auto voor haar. Deze werd bestuurd door een 64-jarige man uit Veenendaal.
De vrouw liep door dit ongeval hoofd- en beenletsel op en werd naar het ziekenhuis gebracht. Hetzelfde gold voor de Veenendaler, die rugklachten had. (02)


070608 Vrouw dreigt met mes

Bij de politie kwamen donderdagnacht rond 00.15 uur drie meldingen binnen dat een vrouw in het centrum met een mes rondliep. Ze had daarmee al twee personen bedreigd.
Politiebikers troffen op de Prins Hendrikstraat een 33-jarige vrouw uit Nijmegen aan met het mes duidelijk zichtbaar in haar handen. De politie heeft de vrouw aangehouden en geboeid meegenomen naar bureau. Zij is in verzekering gesteld. Het mes is in beslag genomen. (12)


070608 Politie onderzoekt gewapende overval

Donderdagavond vond een overval plaats op een tankstation aan de Uithovensestraat. Een man kwam de zaak binnen en bedreigde een aanwezig personeelslid met een vuurwapen. Vervolgens sprong hij achterop een scooter en ging er vandoor richting Ammerzoden.


De politie is direct een onderzoek gestart en heeft inmiddels al een buurtonderzoek gehouden. Ook is de politie op zoek naar getuigen. Daarom wordt aan mensen die rond 20.15 uur gisteravond in de buurt van het tankstation waren of daar getankt hebben, verzocht contact te leggen met de politie. Ook mensen die menen informatie te hebben, kunnen de politie bellen op 0900 - 8844. Anoniem melden kan ook via 0800 -7000.
De politie heeft inmiddels ook een getuigenoproep via SMS-alert verstuurd.(02)


070608 Politie heeft het druk met uitgaanspubliek
In de nacht van donderdag op vrijdag had de politie de handen vol aan een aantal incidenten in het centrum.


In de Molenstraat werd een 21-jarige Nijmegenaar aangehouden, die ervan verdacht wordt een portier met de dood bedreigd te hebben. De man bleek bij aankomst op het bureau ook nog een hoeveelheid cocaïne in zijn bezit te hebben. De portier deed aangifte.
Later die nacht deden twee andere portiers aangifte. Zij grepen in bij een vechtpartij en werden geslagen en geschopt. De ene portier liep hierbij een spierscheuring in zijn duim op, de andere kreeg een klap tegen zijn slaap. De politie heeft twee verdachten aangehouden, een 20-jarige man uit Linden en een 20-jarige man uit Cuijk.
En weer later zag een agent hoe een 24-jarige Nijmegenaar een klap uitdeelde aan een 20-jarige plaatsgenoot, die hierdoor een bloedende wond aan zijn wenkbrauw opliep. De man werd direct aangehouden.
Tenslotte werden twee mannen op Mariënburg mishandeld door twee anderen. Zij liepen vanaf het Koningsplein richting Mariënburg toen ze onenigheid kregen met twee andere mannen. Beiden werden vervolgens geslagen en geschopt. De daders gingen er vandoor richting Arsenaal. De politie onderzoekt nog wat er bij de diverse incidenten nu precies gebeurd is. (02)


070608 Fietsers botsen

Vrijdagochtend reden twee fietsers over het fietspad voor het Stationsplein.
Ter hoogte van de burgemeester Hustinxstraat sloeg de ene fietser, een 26-jarige vrouw uit Lent, linksaf. Zij werd echter net ingehaald door een 32-jarige fietser, eveneens uit Lent. Hierdoor ontstond een aanrijding. De man is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. (02)


Jack Broeksteeg

Afdeling Communicatie

Politie Gelderland-Zuid

tel: 024 - 327 6003

GSM: 06 - 20600786



---- --