KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

8-6-2007

Moeilijke omstandigheden tijdens EK Laser

Het EK Laser Standard 2007 wordt deze week gevaren in Hyeres, Zuid Frankrijk.

De eerste races in deze serie werden gevaren in medium wind, maar daarna hebben we alleen te maken gehad met een wind van minder dan 8 knopen. Dit maakte het zeilen nogal lastig.
De Nederlandse zeilers hebben gedaan wat ze konden: Marc de Haas won de eerste race en Rutger van Schaardenburg heeft een hele constante serie gevaren.
De race op woensdag was de laatste voor de splitsing naar
Goud/Zilver/Brons (de vloot van totaal 155 boten wordt in 3 gelijke groepen onderverdeeld) bij de senioren en naar Goud/Zilver (deze vloot van totaal 103 boten wordt in 2 gelijke groepen onderverdeeld) bij de junioren.
De 3 zeilers die momenteel de Nederlandse ranking aanvoeren, varen hier ook in de Gold Fleet (Rutger van Schaardenburg staat 16, Marc de Haas 19 en Eduardo van Vianen 35). Roelof Bouwmeester (miste net de Gold Fleet) en Matthieu Moerman varen in de Zilver Fleet, Sietse-Jan Sietzema zit net op de splitsing Zilver/Brons.

Bij de junioren heeft Douwe Broekens een hele goede serie gevaren, staat 5de overall en vaart als enige Nederlander in de Gold Fleet. Timo Hagoort (66ste), Hein van Egmond (72ste) en Wybe v/d Dool (87ste) varen in de Zilver Fleet.

Met nog 4 races te gaan verwachten we zeer lichte wind met behoorlijk wat bewolking vanmorgen, hetgeen doet vermoeden dat we slechts heel lichte zeewind kunnen verwachten vanmiddag.

Dit lichte weer geeft veel problemen voor alle zeilers, maar geeft ook een goede indicatie welke zeilers goed met deze licht-weer
omstandigheden om kunnen gaan.

Vrijdag volgt het afsluitende verslag van deze Laser Standard EK 2007.

Mark Littlejohn
P2012 manager en coach
Hyeres, 7 juni 2007

Internetadres: www.laserinternational.org