Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 7 juni 2007

Zaanstreek-Waterland, 07-06-2007

Autodief opgepakt na tv-uitzending

Zaandijk, 6 juni 2007

De politie heeft woensdagavond een autodief opgepakt vlak nadat beelden van de autodief waren getoond in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van Radio+TV Noord-Holland (RTV-NH)

Sinds januari van dit jaar is de politie Zaanstreek-Waterland in nauwe samenwerking met het televisieprogramma Ter Plaatse een offensief begonnen in de strijd tegen benzinedieven. Wie zijn tank vol gooit en er zonder te betalen vandoor gaat wordt geregistreerd op camerabeelden bij tankstations in de regio Zaanstreek-Waterland. De brandstofdieven worden getoond in de uitzending of staan tussen andere gezochte brandstofdieven op de website. Ook autodieven ontspringen de dans niet. Met behulp van de kijkers van Ter Plaatse heeft de politie sinds de invoering van deze werkwijze vier autodieven opgespoord. Als bijvangst naast het aantal benzinedieven dat is gepakt. Sinds januari hebben de meewerkende tankstations 90% minder last van de benzinedieven. Vlak na de uitzending van woensdagavond kwam bij de politie een anonieme tip binnen van een persoon die wist te vertellen dat de verdachte zich in Hoorn bevond. De politie belde aan en hield de 29-jarige verdachte aan. De man houdt zich met meerdere oplichtingpraktijken bezig en is een bekende van de politie. De man is in een cel opgesloten en de zaak wordt verder onderzocht. De verdachte heeft vrijwillig afstand gedaan van de auto en deze wordt teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar. De verdachte wordt morgen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

Jonge winkeldievegges in kraag gevat

Zaandam, woensdag 6 juni 2007, 15.32 uur

De politie heeft twee 14-jarige meisjes uit Zaandam aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongedames werden bij een schoenenwinkel op de Westzijde in Zaandam staande gehouden door winkelpersoneel omdat het alarm van de detectiepoortjes afging. Zij bleken drie paar schoenen in een tas te hebben verstopt die zijn niet hadden betaald. Op het politiebureau troffen de agenten nog meer gestolen goederen in de tas aan, waaronder kleding en cosmetica. De goederen zijn terugbezorgd bij de betreffende winkels. De dames zullen hun straf via bureau HALT ondergaan en hebben alle twee een winkelverbod voor de schoenenzaak gekregen voor de periode van een jaar.

Broers aangehouden bij burenruzie

Zaandam, 6 juni 2007, 23:55 uur

Op de H.Gerhardstraat heeft de politie twee broers aangehouden van 29 en 33 jaar op verdenking van bedreiging van hun bovenburen. De politie kreeg een melding van een vechtpartij op de kruising Molenmakerstraat en de H.Gerhardstraat. Ter plaatse troffen agenten buren aan die vechtend tegen over elkaar stonden. De politie scheidde de partijen, maar kon niet voorkomen dat de 33-jarige onderbuurman een betonschaar richting de andere partij gooide. Het bleek dat er al zes jaar ruzie is over geluidsoverlast tussen beide partijen. Kinderen van de 33-jarige verdachte zouden niet kunnen slapen door de harde geluiden die van de bovengelegen woning komen. Volgens getuigen zou de onderbuurman met zijn auto op een van de bovenburen hebben willen inrijden. Vervolgens zouden vrienden van de bovenbuurman de verdachte klappen hebben gegeven. De politie nam de auto en de betonschaar inbeslag en heeft proces-verbaal opgemaakt. Beide partijen hebben inmiddels aangifte gedaan tegen elkaar.

Laatst gewijzigd 07-06-2007 16:44 | © Politie Zaanstreek-Waterland |