Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda vrijdag 8 juni

BREDA, 8 juni 2007

Drie aanhoudingen tijdens horecatoezicht

BREDA: De politie heeft donderdagavondnacht drie aanhoudingen verricht tijdens het horecatoezicht in het centrum van Breda. Een 23-jarige Rotterdammer bleek in het bezit van een gebruikershoeveelheid cocaïne, een 18-jarige Bredanaar gaf een kopstoot tijdens een ruzie met een ander en ten slotte was er een opstootje waarbij een 23-jarige Tilburger enkele klappen uitdeelde. Het drietal is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. Er werden ook zeven bekeuringen uitgeschreven: vier voor niet bij zich dragen van identiteitskaart, twee voor fout parkeren en een voor het stuk gooien van glas.

Over horecatoezicht in Breda

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig én karaktervol.

Vrouw aangehouden met gestolen creditcard

BREDA: Bij een winkel aan de Karnemelkstraat is donderdagmiddag rond 14.00 uur een 47-jarige vrouw aangehouden. Zij wilde met een gestolen creditcard een laptop kopen, maar het personeel belde de politie. De vrouw bleek ook een Maleisisch en een Singaporees paspoort op zak te hebben. Toen ze op het bureau werd gefouilleerd, bleek de vrouw nog enkele creditcards op zak te hebben. De vrouw is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Lastige Bredanaar aangehouden bij opstootje voetbalveldje

BREDA: Een 16-jarige Bredanaar is donderdagavond kort na 19.30 uur aangehouden. Dat gebeurde bij een voetbalveldje aan de Julianalaan. Agenten namen polshoogte na een opstootje tussen een 11-jarige jongen en een 40-jarige man, beide uit Breda. De twee hadden tijdens het voetballen ruzie gekregen. De 16-jarige jongen gedroeg zich erg agressief en maakte het de agenten moeilijk hun werk te doen. Daarop werd hij gevorderd weg te gaan, maar daaraan gaf hij geen gehoor. Na enkele waarschuwingen was de maat vol en mocht hij meer naar het bureau. De jongen, die zich verzette tegen zijn aanhouding, is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Twee aanhoudingen na fietsendiefstal

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen kort voor 04.30 uur twee mannen van 21 jaar uit Breda en Roosendaal aangehouden wegens de diefstal van een fiets. Het tweetal was op stap geweest en liep over de Claudius Prinsenlaan ter hoogte van het stadskantoor. De Roosendaler had daar een afgesloten fiets gepakt en liep daarmee weg. Een getuige belde de politie waarna het tweetal is de kraag kon worden gepakt. Na verhoor zijn de mannen in vrijheid gesteld, proces-verbaal wordt opgemaakt.

Ulvenhouter aangehouden na vernielingen

ULVENHOUT: Een 27-jarige inwoner van Ulvenhout is vrijdagmorgen rond 04.50 uur aangehouden op de Torendreef. Daar eindigde een voettocht van de man door het dorp waarbij hij een spoor van vernielingen achterliet. De politie kwam in actie na een melding van een bewoonster van de Annevillelaan waarbij de verdachte als schreeuwend aan de deur was geweest. De man liep verder en vernielde tuinen en gooide met diverse tuinattributen. Met medewerking van enkele bewoners kon de Ulvenhouter uiteindelijk in een bosperceel op de Torendreef worden aangehouden. De man, blootvoets en met ontbloot bovenlijf, verkeerde duidelijk onder invloed van drugs. Hij is ingesloten op het bureau.

Verkeerscontroles in Breda

BREDA: Op diverse locaties in Breda zijn donderdag verkeerscontroles uitgevoerd. Zo werden tussen 14.30 en 19.30 uur in de wijk Heusdenhout op de Tilburgseweg, Heusdenhoutsestraat en de Heerbaan 36 bekeuringen uitgedeeld, 18 keer voor rijden zonder gordel, 14 maal voor te hoge snelheid en vier keer voor niet handsfree bellen. Op de Baliendijk, Edisonstraat en Arenberglaan werden in totaal ruim 150 auto´s gecontroleerd. Daarbij werden tien bekeuringen geschreven voor het niet dragen van een autogordel en drie processen-verbaal hadden betrekking op het niet inzage kunnen geven van rij- en kentekenbewijs.

Politie onderzoekt schietincident Haagdijk

BREDA: De politie is een onderzoek opgestart naar een schietincident vrijdagmiddag op de hoek Haagdijk-Pelmolenstraat. Rond 13.30 uur werd in een groepje mannen aldaar een schot gelost. Daarbij is een onbekende man in de arm geraakt, zo is uit eerste getuigenverklaringen gebleken. Zowel schutter als slachtoffer was niet meer op de plaats van het incident toen de politie reageerde op een melding over een vechtpartij. Voor het onderzoek is een deel van de Haagdijk enige tijd afgezet. De aanleiding voor het schietincident is onbekend.

Auteur: Andre van den Hul