Gemeente Vlist


---

Afscheid_Noorlander

Noorlander neemt na ruim vijf jaar afscheid als wethouder van Vlist

Bas Noorlander legt zijn functie van wethouder van de gemeente Vlist neer. Het deeltijdwethouderschap en de nieuwe baan die hij eind vorig jaar accepteerde zijn qua tijdsbesteding niet langer te combineren. Op 5 juli neemt Noorlander officieel afscheid.

Ik vind het eigenlijk helemaal niet leuk om te vertrekken, zegt Noorlander, maar het is helaas onvermijdelijk. Als ik een functie vervul, doe ik dat voor de volle 100%. Ik ben tot de conclusie gekomen dat de huidige combinatie van werkzaamheden té intens is geworden.

Noorlander heeft de afgelopen vijf jaar als wethouder onder meer verantwoordelijkheid gedragen voor de portefeuilles Dienstverlening, Communicatie, Grondgebiedzaken, Ruimtelijke Ontwikkeling, Volkshuisvesting, Waterbeleid, Milieu en Recreatie. Vanaf april 2006, na de vorming van het huidige college, was hij ook wethouder van Sociale Zaken en Integratie.

Wethouder in dienst van de Vlister gemeenschap is een boeiende baan, vindt Noorlander. Ik ben blij dat ik deze functie heb mogen uitoefenen. Ik heb dat altijd met enthousiasme, maximale inzet en betrokkenheid, maar ook met bijzonder veel plezier, gedaan.

Noorlander is sinds de jaren 70, met enkele tussenpozen, in diverse functies actief geweest in de Vlister samenleving en politiek. Zo was hij onder andere secretaris van de woningbouwcorporatie Stolwijk en voorzitter van de Raad van Commissarissen van diezelfde organisatie. Ook was hij afdelingsvoorzitter van de Partij van de Arbeid en ruim 16 jaar raadslid/fractievoorzitter voor deze partij in de gemeenteraad van Vlist.


---

| |