VVD


8-6-2007

'Participatietop op losse schroeven'

Mocht het kabinet geen participatietop houden, komt ze haar eigen regeerakkoord niet na. Dit stelt de VVD in de Tweede Kamer.

Volgens berichtgeving van de NOS staat de top op de tocht omdat het CDA in de clinch ligt met coalitiepartners PvdA en ChristenUnie.

Met name het versoepelen van het ontslagrecht dreigt een wig te drijven tussen de coalitiepartners. De VVD wil van minister Donner weten wat hij aan deze situatie wil doen. Om deze informatie te krijgen heeft de VVD-woordvoerder Atzo Nicolaï aangekondigd mondelinge vragen te stellen bij het vragenuur volgende week dinsdag.

In het regeerakkoord van het CDA, PvdA en ChristenUnie valt op pagina 23 het volgende te lezen: Het kabinet dient snel na zijn aantreden met sociale partners en gemeenten het gesprek aan te gaan om te komen tot een gezamenlijke agenda en werkafspraken voor een te houden "participatietop" van kabinet, sociale partners en gemeenten nog vóór de zomer.

De VVD vindt dit plan, in navolging van 100 dagen praten, onvoldoende. Praten alleen zet geen zoden aan de dijk, maar als er nu al onenigheid is tussen de coalitiepartners, lijkt zo'n top bij voorbaat al mislukt. Het kabinet moet nu aan de slag en met concrete plannen komen die de Tweede Kamer op hun merites kan beoordelen.

08 juni 2007