Gemeente Arnhem

Minister Vogelaar bezoekt Presikhaaf(08-06-07)
Het ministerie van VROM (Volksgezondheid, Ruimtelijke Ordening en Milieu) heeft Presikhaaf aangewezen als één van de 40 wijken in de grote steden die in aanmerking komen voor extra aandacht en geld om zich te ontwikkelen tot prachtwijk. Daarom heeft minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie, op donderdag 7 juni een bezoek aan de wijk gebracht. Hierdoor heeft de minister zich een beeld kunnen vormen van de problemen en kansen in Presikhaaf.

De minister bezocht het wijkcentrum de Snuffelpaal, waar ze o.a. met vrijwilligers en bewoners sprak over werk en scholing en sociale problemen. Vervolgens kwam ze na een korte wandeling door het herstructureringsgebied aan bij de wijkwinkel , waar ze werd bijgepraat door o.a. een wijkagent en de woningbouwcorporaties Portaal en Vivare over de verhuisproblematiek.
Verder heeft intensief ze gesproken met buurtbewoners, vrijwilligers en professionals over het samenleven in Presikhaaf 2 en 3.

Participatie
Wethouder Sander van Bodegraven overhandigde de Minister een document, waarin de gemeente steun vraagt om uitkeringsgerechtigden langer met behoud van uitkering in te kunnen zetten voor maatschappelijke werkzaamheden.

Voor alle 40 wijken heeft de minister vijf themas benoemd, waarover zij afspraken wil maken: wonen, werken, leren, integreren en veiligheid. Het is de bedoeling dat er een wijkaktieplan met de belangrijkste speerpunten gemaakt wordt . Op basis hiervan kan de minister dan bepalen hoeveel geld er nodig is per wijk. De Minister heeft beloofd dat ze elk jaar terugkomt, om te kijken hoe het ervoor staat!