Persberichten Eemland zuid, 09.50 uur

Utrecht, 08-06-2007

Aanhouding na uitzending

AMERSFOORT- Op donderdagavond 17 mei 2007, rond 19.00 uur, werd er een zesjarig jongetje onzedelijk betast in het toilet van een horecagelegeheid aan de Maanlander in Amersfoort. Het jongetje was daar met familie. Op een gegeven moment gaf hij aan dat hij moest plassen en mocht hij even naar het toilet. Hij bleef vrij lang weg en toen hij eindelijk terugkwam, vertelde hij wat hem was overkomen.

Een dag na de uitzending van Bureau Hengeveld, waar bewakingsbeelden werden getoond, kwam een 37-jarige verdachte uit Blaricum zich melden aan het politiebureau in Amersfoort. Zijn collegas hadden aangegeven dat hij was gezien op tv en dat het verstandig was om zich te melden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT - Donderdag 7 juni heeft de politie met een onopvallende videoauto op diverse plaatsen in Amersfoort het verkeer gecontroleerd. Van 07.30 tot 13.00 uur kregen vier automobilisten een bekeuring voor te hard rijden, twee voor mobiel bellen, één voor rechts inhalen en één voor het tegen de richting inrijden.

Winkeldief

AMERSFOORT Op de Hellestraat is donderdag een winkeldief aangehouden. De man werd omstreeks 15.55 uur betrapt in een levensmiddelenwinkel en personeel droeg hem over aan de gewaarschuwde agenten. De man, een 36-jarige Amersfoorter, is verhoord op het politiebureau.

Diefstal in vereniging

LEUSDEN Drie verdachten zijn donderdag aangehouden voor het plegen van een diefstal uit een winkel aan De Grutterij. Personeel van de winkel betrapte het drietal omstreeks 17.55 uur, maar kon hen niet aanhouden. De verdachte man, jongevrouw en jongen gingen ervandoor en de gewaarschuwde agenten werden door omstanders richting de verdachten gewezen. Op de kruising Sterkenburg Walenburg konden ze worden aangehouden. Een 36-jarige man, een 17-jarig meisje en een 14-jarige jongen (allen uit Lelystad) hadden voor meer dan 600 euro aan DVDs en schoenen gestolen. Het meisje had een speciaal voor diefstal geprepareerde jurk aan gehad. De verdachten zijn in verzekering gesteld.