Persberichten Lekstroom, 09.50 uur

Utrecht, 08-06-2007

Heterdaad

NIEUWEGEIN Een fietsdief kwam in de vroege nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 juni niet ver.

Rond 01.15 uur reden agenten over de Lekboulevard in de richting van de Jachtmonde. Over de dijk zagen zij een man lopen die een fiets bij zich had. Hij hield de fiets aan de achterkant omhoog, kennelijk omdat hij op slot stond. Agenten reden naar de man toe en zagen dat hij de fiets had neergezet en wegliep.

De agenten hielden de man staande. Hij verklaarde dat de fiets niet van hem was, maar ook dat hij de fiets in het geheel niet in zijn handen had gehad. De agenten zagen dat de door hem achtergelaten fiets op slot stond. Hij was dus vermoedelijk van diefstal afkomstig. Daarop werd de verdachte, een 35-jarige man uit Nieuwegein, aangehouden. De fiets werd in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN Op de Wierselaan werd op donderdag 7 juni van 18.45 uur tot 21.15 uur op snelheid gecontroleerd. In die tijd werd de snelheid van 370 voertuigen vastgelegd, 112 daarvan reden sneller dan de toegestane 30 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 57 km/u.

Babbeltruc

IJSSELSTEIN Op donderdag 7 juni wisten vrouwen met een babbeltruc bij een bejaarde vrouw binnen te komen. Zij verdwenen met onder andere een geldbedrag.

In de loop van de middag werd op de Televisiebaan bij de woning van een 78-jarige vrouw aangebeld. Zij deed open en er stonden twee vrouwen voor de deur die zeiden van de thuiszorg te zijn. De bejaarde vrouw liet hen binnen, er volgde een uitgebreid gesprek en het tweetal liep door de woning. Nadat het tweetal was verdwenen, ontdekte de bewoonster dat er onder andere een geldbedrag was gestolen.

Signalementen:

Licht getinte vrouw, 40 45 jaar, opvallend klein, mager postuur en donkerbruin haar;

Licht getinte vrouw, 30 35 jaar, 1.65 1.70 meter, stevig postuur en donkerbruin haar.

Aan getuigen die de vrouwen op donderdag 7 juni op of in de omgeving van de Televisiebaan hebben gezien of hen menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN Op de Provincialeweg N210 werd op donderdag 7 juni van 19.20 uur tot 21.20 uur op snelheid gecontroleerd. In twee uur tijd passeerden 942 bestuurders de radar, 54 bestuurders (6%), reden harder dan de toegestane 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 122 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Vernieling

VIANEN Op donderdag 7 juni werd een jongen voor vernieling aangehouden.

Rond 17.30 uur werden op de Lijsterstraat enkele meisjes door een groepje jongens uitgescholden. Ook gooiden zij enkele kluiten/stenen in de richting van de woning van één van de meisjes.

Kort daarna ontdekte de bewoonster dat er een gat van enkele centimeters in haar zonnescherm zat en dat er een kluit aarde op het scherm lag. Van een getuige hoorde zij dat één van de jongens enkele kluiten op het scherm had gegooid, waardoor het gat was ontstaan.

Politiemensen kwamen ter plaatse en gingen naar de woning van de verdachte, een 12-jarige jongen uit Vianen. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en het verbaal wordt voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau HALT.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN Bij een verkeerscontrole op de Symfonielaan werden op donderdag 7 juni vijftien automobilisten bekeurd: dertien omdat zij te hard reden en twee omdat zij tijdens het rijden niet handenvrij belden. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.