Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen, 08-06-2007

Auto te water

HOLSLOOT Donderdagavond is een 30-jarige man uit Nieuw Amsterdam met zijn auto in de Verlengde Hoogeveense Vaart terecht gekomen. De oorzaak hiervan is niet bekend. De bestuurder wist zelf de auto te verlaten en naar de kant te zwemmen. Hij bleef ongedeerd. (07-147753)

Automobilist gewond bij ongeval

ANLOO Donderdagmorgen is een 27-jarige man uit Annen gewond geraakt bij een ongeval op de N34. Hij reed in zijn personenauto vanuit de richting Groningen. Ter hoogte van Anloo raakte hij op de verkeerde weghelft en botste daar tegen een tegemoetkomende Arriva Bus. De 50-jarige buschauffeur probeerde nog uit te wijken en reed daarvoor zelfs de rechterberm in. De automobilist botste echter tegen de linkerkant van de bus. Daarna kwam de auto op de kop in de sloot terecht. De man uit Annen is per ambulance naar het Martiniziekenhuis gebracht. Daar is van hem een bloedproef genomen vanwege mogelijk alcoholgebruik. (07-147502)

Bromfietser gewond bij ongeval

EMMEN Donderdagmiddag is een 30-jarige man uit Emmen gewond geraakt bij een ongeval. Hij brak zijn arm. De man stak op zijn bromfiets de Statenweg over nabij de Landschaplaan en verleende geen voorrang aan een 54-jarige automobiliste uit Annen. (07-147621)

Dronken bromfietser aangehouden

HOOGEVEEN Donderdagmiddag heeft de politie in de K. de Raadstraat een 41-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij reed zonder helm op een bromfiets terwijl hij behoorlijk had gedronken. Bovendien was hem door de rechter de bevoegdheid om gemotoriseerd te rijden ontzegd tot 2014. Bij de blaastest bleek alcoholpromillage van 1,8. Na verhoor kreeg de Hoogevener een dagvaarding mee. (07-147677)

Politie onderzoekt diefstal steiger

ASSEN Deze week is vanaf een schoolplein aan de Selma Lagerloflaan een aanhangwagen met een bouwsteiger gestolen. De steiger stond opgebouwd in verband met werkzaamheden. De daders hebben de steiger afgebroken en vermoedelijk met de aanhangwagen gestolen. Ook een ladder is verdwenen. De politie onderzoekt deze diefstal (07-147533)

Aanhouding winkeldief

ASSEN Donderdagmiddag is een 26-jarige man uit Assen aangehouden nadat hij in een winkel op het Koopmansplein een T-shirt had gestolen. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding. (07-147661)

Brand in loods

EMMEN Donderdagavond omstreeks 19.00 uur is brand ontstaan in een loods aan de Oosterwijk. De oorzaak is nog niet bekend. In de loods stonden enkele heftrucks, en er lag een aantal banden. Tevens was er een kantoorruimte ingericht. De loods brandde uit. Vanwege hert feit dat er donderdagavond nog geen oorzaak kon worden vastgesteld, gaat de politie bij de afhandeling van deze zaak uit van brandstichting. Vrijdag vindt een vervolgonderzoek plaats. Er is nog geen schadebedrag bekend. (07-147711)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.