Politie Haaglanden

Persberichte 8 juni

Haaglanden, 08-06-2007

Gevallen over tramrails
Den Haag - Een 46-jarige Hagenaar is donderdag 7 juni op het Om en Bij met het voorwiel van zijn brommer in de trambaan terechtgekomen. Hierdoor kreeg hij een klapband en viel op de grond. Tijdens zijn val is de man tegen een geparkeerde auto terechtgekomen waardoor de buitenspiegel van de auto afbrak. Gewaarschuwde politieagenten hebben de Hagenaar overeind geholpen en hem meteen een blaastest laten doen. Hieruit bleek dat de man teveel gedronken had. Hierop is hij aangehouden.

Niet bang voor de tandarts
Den Haag - Een 20-jarige Hagenaar heeft donderdag 7 juni rond 13.30 uur de ruit van de voordeur van een tandartspraktijk in de Hobbemastraat vernield. De man ging naar de tandarts omdat hij pijn aan zijn kies had. De tandarts heeft naar zijn kies gekeken en hem gevraagd een vervolgafspraak te maken voor een vulling. De Hagenaar wilde echter direct geholpen worden en heeft daarom in zijn boosheid de ruit van de voordeur vernield. Vervolgens heeft hij weer plaatsgenomen in de wachtkamer. Daar is hij door politieagenten aangehouden.

Aangehouden na straatroof
Den Haag - Getuigen hebben vrijdag 8 juni de politie gewaarschuwd nadat zij gezien hadden hoe iemand in de Grote Marktstraat beroofd was. Politieagenten gingen ter plaatse en troffen op de Voldersgracht het 55-jarige slachtoffer aan. Die wees de politie op de dader, een man die de Wagenstraat inliep. Volgens het slachtoffer had de man ook een mes bij zich. De verdachte, een 37-jarige Hagenaar, is aangehouden. Bij de fouillering troffen de agenten een grote hoeveelheid contanct geld en de schede van een mes aan. Het bijbehorende mes werd in een bloembak gevonden.

270 boetes voor te hard rijden
Den Haag Op diverse locaties en tijdstippen in de stad controleerde de politie op donderdag 7 juni met radarauto de snelheid van passerende voertuigen. Het totale aantal gecontroleerde autos was 3113 en er hebben 270 automobilisten zich niet aan de toegestane snelheid gehouden. Zij kunnen binnenkort een bon op de deurmat verwachten. De hoogst gemeten snelheid was 94 km per uur waar maximaal 50 is toegestaan.

Bomen omver gereden
Den Haag Een 77-jarige Haagse man heeft donderdag 7 juni omstreeks 20.25 uur op de Bezuidenhoutseweg met zijn auto twee bomen uit de grond gereden. De man had de bocht vanaf de Hofzichtlaan naar de Bezuidenhoutseweg iets te ruim genomen. Bij de man is onderzocht of hij mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde. De blaastest had 570 ugl. als resultaat. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Jongen geslagen om fiets
Den Haag - Een 10-jarige Haags jongetje is woensdagavond 6 juni door een groep jongens in zijn gezicht geslagen op de Apeldoornselaan. Het jongetje fietste omstreeks 19.30 uur op de Apeldoornselaan toen hij een groep jongens aan zag komen. Een van de jongens uit de groep sprong voor zijn fiets en dwong hem zo te stoppen en ze omsingelden hem om zijn fiets mee te nemen. Toen het slachtoffer vroeg om zijn fiets niet af te pakken, werd hij hard in zijn gezicht geslagen. Dit duurde enkele seconden waarna zijn belagers wegliepen richting Dierenselaan. Het jongetje werd vervolgens door een buurvrouw opgevangen. Hij kon een signalement van twee van zijn belagers doorgeven. Het gaat om twee jongens van ongeveer 11-12 jaar oud, met een lichtgetinte huid, en zijn beiden ongeveer 1.60-1.65 m groot. Een van hen heeft zwart krullend haar en de ander steil haar tot in zijn nek. De eerste dader was dun en droeg een rood t-shirt en blauwe spijkerbroek. Dader twee had een normaal postuur en droeg zwarte kleding.

Dronken achter het stuur
Den Haag - Doordat de voorkant van zijn auto volledig in de prak zat en hij slingerend door wijk reed, trok een 19-jarige automobilist uit Den Haag donderdagavond 7 juni om 20.30 uur op de Neherkade de aandacht van surveillerende agenten. Nadat ze de automobilist aan de kant hadden gezet, bleek dat hij onder invloed van drank was. Aan het bureau blies hij 605 ugl, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille)

Zonder rijbewijs en openstaande boete
Den Haag - Een 45-jarige automobilist uit Den Haag liep donderdagmiddag 7 juni bij een verkeerscontrole op de De La Reyweg tegen de lamp. Tijdens de controle bleek dat de automobilist geen rijbewijs had en dat hij nog een boete van 2533 moest betalen. Daarnaast moest hij nog 41 dagen gevangenisstraf uitzitten.

Dorst tijdens het varen
Leidschendam Politieagenten reageerden 7 juni om 16.15 uur op een meliding van diefstal uit een tuinhuisje aan de Veursestraatweg. Getuigen hadden gezien hoe een motorbootje met daarin drie mannen aanlegde aan een tuin en de mannen vervolgens drank meenamen. Op de Oostvlietweg kon een motorrijder van de politie de mannen aanhouden. De mannen, 21 en 24 jaar uit Den Haag, Rijswijk en Leidschendam, werden overgebracht naar het politiebureau waar ze een proces-verbaal kregen.

Dronkeman rijdt tegen geparkeerde autos
Voorburg De politie kreeg 8 juni rond 02.45 melding van een aanrijding waarbij de veroorzaker weggelopen was. Op de Laan van Nieuw Oosteinde zagen zij een verlaten auto op de weg staan. De auto stond geregistreerd op een adres in de buurt, waar zij de onder invloed verkerende bestuurder in bed aantroffen. Waarschijnlijk verloor de 45-jarige Voorburger de macht over het stuur, waardoor hij een aantal geparkeerde autos beschadigde. De man is aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Illegaal op parkeerterrein
Wassenaar Een beveiliger van renbaan Duindigt trof 7 juni om 04.00 uur een auto en een groepje mannen op een afgesloten parkeerterrein aan. Zij hadden daar niets te zoeken, maar gingen pas weg na een woordenwisseling waarbij ze de beveiliger bedreigden. De beveiliger noteerde het kenteken van de auto en gaf dat door aan te politie. Agenten zagen even later op de Valkenboslaan in Den Haag de bewuste auto rijden en hielden de drie inzittenden (23, 24 en 26 jaar uit Den Haag en Monster) aan. Zij zitten vast voor nader verhoor.

MSN-ruzie wordt vechtpartij
Rijswijk Twee jongens zaten elkaar al enige tijd dwars en maakten ruzie op MSN over een meisje. Donderdag 7 juni wilden ze het op de Hoogkamerlaan rond 13.00 uur in levende lijve met elkaar uitpraten. Eén van de betrokkenen, een 17-jarige Hagenaar had echter een gaspistool meegenomen, vermoedelijk om zijn argumenten kracht bij te zetten. De situatie ontaardde in een korte vechtpartij die afgelopen was toen de politie arriveerde. Agenten hielden de Hagenaar aan wegens verboden wapenbezit.

Fietsendieven tegen de lamp
Delft- Een Delftenaar zag 7 juni om 15.50 uur op de Meermanstraat drie jongens op twee fietsen een kniptang aangereikt krijgen en wegfietsten. Ongeveer tien minuten later passeerde het groepje de man weer, maar nu op drie fietsen. De getuige meldde dit voorval aan de politie die op zijn aanwijzingen de drie jongens, 17 en 14 jaar uit Delft, kon aanhouden. Eén van de jongens had inderdaad een kniptang op zak. De politie onderzoekt de zaak.

Skimmers actief in Delft
Delft Een twintigtal mensen was 7 juni slachtoffer van zogenaamd skimmen. Een pin-automaat op de Markt in Delft was die dag zodanig geprepareerd dat de gegevens van de bankpas van mensen die daar geld opnamen gekopieerd werden. Die gegevens plaatsen de skimmers op een andere magneetstrip. Die gekopieerde pas gebruiken ze vervolgens voor geldopname in het buitenland. Alle gedupeerden worden door hun bank schadeloos gesteld. De politie onderzoekt de zaak in groter verband.

Dronkaard botst tegen politieauto
Delft Een 68-jarige Delftenaar fietste 7 juni om 22.40 uur slingerend over de kruising Oude Delft en de Breestraat. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een surveillanceauto van de politie die uit de richting van de Binnenwatersloot kwam. De fietser kon een botsing niet meer ontwijken en viel over de motorkap van de politiewagen. De agenten roken een sterke alcohollucht bij de man en hielden hem aan. De Delftenaar blies op het politiebureau 505 ugl. En kreeg een proces-verbaal.

Rechtsomkeert
Naaldwijk Een bewoner van de Muskaatstraat belde 8 juni om 03.30 uur de politie dat zij dacht dat er in een nabijgelegen woning ingebroken werd. De agenten die direct op de melding reageerden, parkeerden hun auto uit het zicht en liepen naar de genoemde locatie. Drie mannen die hun daar tegemoet kwamen, maakten rechtsomkeert toen zij doorhadden dat de politie er aan kwam. Na een korte achtervolging hielden de agenten drie mannen (24, 22 en 17 jaar uit s-Gravenzande) aan. De verdachten zitten nog vast voor nader verhoor.

Dode man in Delftse Hout
Pijnacker-Nootdorp Een voorbijganger vond vlakbij het natuur- en recreatiegebied Delftse Hout op vrijdagochtend 8 juni rond 05.15 uur een dode man. Hij zag ter hoogte van de Bieslandseweg en Noordeindseweg een auto met draaiende motor stilstaan. Voor deze auto lag het lichaam van een dode man. De voorbijganger waarschuwde onmiddellijk de politie. De man blijkt door een misdrijf om het leven gekomen. Over de identiteit van het slachtoffer en de toedracht van het misdrijf is nog niets bekend.

Zonder te vragen
Zoetermeer Politieagenten zagen 8 juni om 03.55 uur een automobilist op een twijfelachtige manier een auto besturen. Zij controleerden de bestuurder, waarbij hij in eerste instantie een valse naam opgaf. De man werd aangehouden en op het politiebureau kwam de aap uit mouw: de 37-jarige Rotterdammer had zonder toestemming van zijn vriendin haar auto meegenomen voor een ritje. Dit terwijl hij geen rijbewijs had.