Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (08/06/07)

TILBURG, 8 juni 2007

Jeugdige stenengooiers aangehouden

TILBURG: Donderdag 7 juni rond 18.15 uur belde een 34-jarige man uit Tilburg de Gemeenschappelijke Meldkamer, nadat vanaf een viaduct op de Burgemeester Letschertweg een voorwerp op zijn auto was gegooid. De ruit van de auto ging hierdoor kapot. De man stelde zelf een onderzoek in en kreeg daarbij hulp van een getuige. Hij wist op de Spakenburglaan de jongens te achterhalen en hield ze met behulp van een politieman, die daar in zijn vrije tijd was, aan. De twee jonge stenengooiers zijn vervolgens overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Het betreft twee jongens uit Tilburg van 12 en 13 jaar oud.
De jeugdige verdachten hebben de nacht in de cel doorgebracht en zijn vrijdag 8 juni verhoord. Beide jongens bekennen stenen vanaf het viaduct naar beneden te hebben gegooid. Ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt een dossier op over dit incident en levert dat aan Justitie aan. Daarna wordt er besloten wat voor gevolgen hun daad voor de twee jonge jongens heeft.

Jongens aangehouden na diefstal geld uit portemonnee docente

TILBURG: Politiemensen hielden donderdag 7 juni rond 14.00 uur drie jongens aan die ervan verdacht worden geld te hebben gestolen uit de portemonnee van een docente van een school in de Gerschwinstraat. Het drietal, twee Tilburgers van 14 jaar oud en één Tilburger van 15 jaar oud, moest mee naar het politiebureau voor verhoor. Ze zijn, nadat ze een verklaring hadden afgelegd, weer in vrijheid gesteld. Vrijdag 8 juni rond 12.00 uur hield de politie een vierde verdachte aan. Dit is een 13-jarige Tilburger. De politie zet het onderzoek voort.

Man aangehouden na weigering fouillering

TILBURG: Politiemensen hielden donderdag 7 juni rond 23.30 uur in de Juliana van Stolbergstraat een 19-jarige Tilburger aan. De man weigerde mee te werken aan een preventief fouilleeractie in de Tilburgse binnenstad en reageerde agressief tegen de politieagenten. Ook na een vordering weigerde hij zijn medewerking. Daarop is hij aangehouden. Na de aanhouding troffen de agenten in zijn rugzak een broodmes aan. Hiervan deed de man afstand. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens de actie Preventief Fouilleren in de Tilburgse binnenstad controleerden politiemensen op vier locaties in totaal 277 mensen en onderzochten ze drie autos. Behalve de hierboven genoemde verdachte hield de politie niemand aan. Eén persoon, een 20-jarige Tilburger, werd verzocht afstand te doen van een schilmesje dat hij bij zich droeg. De man deed afstand van het mesje.

Vrouw beroofd van tas

TILBURG: Een 55-jarige Tilburgse is in de nacht van donderdag 7 juni op vrijdag 8 juni rond 05.50 uur op de Stappegoorweg beroofd van haar tas. In de plastic tas zat onder andere de portemonnee van de vrouw en een boek. De vrouw stond op de bus te wachten, toen een haar onbekende man plotseling de tas afpakte en ermee vandoor ging. Het gaat om een jonge blanke man. De man droeg een witte pet en had een ontbloot bovenlijf.
De politie wil graag in contact komen met mensen die de man rond 06.00 uur nog gezien hebben in de omgeving van de Stappegoorweg. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Man aangehouden na rijden zonder rijbewijs

TILBURG: In de Hasselstraat is donderdag 7 juni rond 14.00 uur een 25-jarige Tilburger aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs. Omdat het niet de eerste keer was dat de man hierop betrapt werd, maakt de politie een dossier op tegen de man dat vervolgens naar Justitie zal worden gestuurd. Justitie bepaalt vervolgens wat voor straf de man krijgt.

Vrouw aangehouden op verdenking van diefstal c.q. heling fiets

TILBURG: Een 42-jarige Tilburgse waarschuwde donderdagmiddag 7 juni de politie nadat ze op de Heuvel haar onlangs gestolen fiets had teruggevonden.De fiets was op donderdag 24 mei gestolen op de Spoorlaan.
Even later meldde zich een 32-jarige Tilburgse bij de fiets. Zij verklaarde de tweewieler te hebben geleend van een kennis. De verdachte vrouw moest mee naar het bureau om een verklaring af te leggen. Ze bleef bij het verhaal de fiets te hebben geleend. Ze is na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaresse.

Drie winkeldievegges aangehouden

TILBURG: Donderdagmiddag 7 juni zijn in een restaurant in de Heuvelstraat drie vrouwen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De drie waren betrapt toen ze kleding probeerden te stelen uit een warenhuis in de Heuvelstraat. Ze gingen er vandoor, vluchtten een bakkerij/restaurant in en probeerden zich daar te verstoppen. Op het toilet trof de politie de weggenomen kleding aan. In de tas van een van de meisjes trof de politie ook gestolen waar aan. De aangehouden verdachten zijn inwoonsters van Etten-Leur van 16,17 en 18 jaar oud.
De twee minderjarige verdachten legden een bekentenis af, de meerderjarige verdachte ontkende de winkeldiefstal te hebben gepleegd.

Gewond na aanrijding

OISTERWIJK: Donderdag 7 juni vond in de Gasthuisstraat een aanrijding plaats waarbij een 63-jarige fietster uit Oisterwijk lichtgewond raakte aan een been. De vrouw stond te wachten voor de spoorwegovergang. Toen het spoor weer vrij was, werd zij van achter aangetikt door de auto van een 43-jarige vrouw uit Helvoirt, die achter de fietster had staan wachten. De vrouw op de fiets kwam hierdoor ten val en liep een wond aan haar been op.

Auteur: Leonie van Ooijen