Verzamelpersbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 08-06-2007

Extra maatregelen politie autoinbraken leveren succes op

Vlijmen De extra maatregelen die de politie heeft genomen om de auto-inbrakengolf van de afgelopen week in Vlijmen en Drunen te keren, heeft in de nacht van donderdag op vrijdag al een eerste succes opgeleverd. Een 26-jarige Vlijmenaar kon vannacht op heterdaad worden ingerekend. De agenten die gericht voor de auto-inbraken op pad waren, zagen de man op de Tunnelweg in Vlijmen lopen met een versterker en speakers. Deze bleek hij kort daarvoor uit een auto aan de Nicolaas Beetsstraat in zijn woonplaats te hebben buitgemaakt. De verdachte gebruikte dezelfde werkwijze, die eerder deze week ook bij een reeks inbraken werd gebruikt. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. De politie gaat voorlopig door met de extra genomen maatregelen en verzoekt ook de inwoners van de gemeente Heusden alert te blijven en geen waardevolle voorwerpen in de auto achter te laten.

Politie pakt vrouw op voor geven kopstoot

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op het Leonardo Da Vinciplein in s-Hertogenbosch een 21-jarige Waalwijkse aangehouden voor mishandeling. De vrouw wordt ervan verdacht eerder die nacht op de Markstraat een 19-jarige plaatsgenote een kopstoot en een paar klappen te hebben uitgedeeld. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen in het gezicht op. De twee maakten deel uit van een groep met gemeenschappelijke vriendinnen. Op een gegeven moment zou het slachtoffer een geintje hebben gemaakt tegen de verdachte. Deze vatte dat verkeerd op en gaf mishandelde het slachtoffer. Zij kon later aan de hand van het signalement worden aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten.

Politie treft grote hoeveelheid gedroogde hennep aan

Drunen De politie heeft donderdagmiddag in een loods bij de woning van een 72-jarige man aan de Sportlaan in Drunen een grote hoeveelheid gedroogde hennep aangetroffen. Het ging om een partij van ongeveer 15 kilo met een straatwaarde van ongeveer 41.250,=. In een schuur troffen agenten 85 hennepplanten aan. De kwekerij is ontmanteld en de hennep is inbeslaggenomen. De elektriciteitsmeter is in verband met stroomdiefstal door Essent verwijderd. De politie onderzoekt nog wie de eigenaar is van de hennep.

Politie pakt man op voor stelen ketting

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond een 39-jarige Bosschenaar aangehouden voor diefstal van een gouden ketting. De man wordt er van verdacht op de Willem Barendzstraat in s-Hertogenbosch het gouden sieraad te hebben afgepakt van een 63-jarige Bosschenaar. De verdachte is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Politie houdt verdachte huiselijk geweld aan

Sint Michielsgestel De politie heeft donderdagavond een 41-jarige man aangehouden voor mishandeling van de dochter van zijn vriendin. De mishandeling vond plaats in de woning van het meisje in Sint Michielsgestel. Er ontstond op een gegeven moment ruzie tussen het tweetal n.a.v. een opmerking van het slachtoffer over het avondeten. De man zou daarop het meisje hardhandig hebben aangepakt en een bak water over haar heen hebben gegooid. Het slachtoffer had meerdere schaafwonden en krassen op haar armen. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Tweetal aangehouden voor mishandeling en belediging

Boxtel De politie heeft donderdagmiddag op de Schijndelseweg in Boxtel een 16-jarige Bossche en een 17-jarige jongen uit Boxtel aangehouden voor mishandeling en belediging. De politie kreeg een melding dat er gevochten zou worden op het terrein van de zorginstelling en ging terplaatse. De Bossche werd in bedwang gehouden door twee medewerkers van de instelling. Zij sloeg plotseling één van de agenten in het gezicht en uitte beledigende taal. De agent hield daar een pijnlijk gezicht aan over. De jongen deed daar nog een schepje bovenop en beledigde de agenten ook. Beiden gedroegen zich zeer agressief. Zij zijn voor verhoor ingesloten op het bureau.

Politie houdt drugsdealer aan

Uden De politie heeft donderdagavond op de Birgittinessenstraat in Uden een 23-jarige Udenaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Bij nadere controle bleek dat de man tien wikkels met harddrugs ruim driehonderd Euro en twee mobiele telefoons in zijn bezit had. De goederen en het geld zijn inbeslaggenomen. Bij de controle kreeg de man hartritmestoornissen. Ambulancepersoneel heeft hem ter controle meegenomen naar het ziekenhuis in Veghel gebracht. In het ziekenhuis is een bloedproef van de man genomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie houdt man aan voor openstaande boetes

Zeeland De politie heeft donderdagmiddag bij een routinecontrole op de Peelweg in Zeeland een 21-jarige man uit Laarbeek aangehouden voor openstaande boetes. Verder bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Daarvoor kreeg hij nog een boete van 150,= voor. Totaal kwam het voor hem op 740,=. De man reed in een bedrijfsauto en zijn baas was dan ook onaangenaam verrast.

Politie houdt vrouw aan voor belediging

Oss De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Roodborststraat in Oss een 45-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. De politie kreeg bij het pand een melding van geluidsoverlast en ging terplaatse. De muziek werd direct uitgezet. Op het moment dat de agenten wegreden, schold de vrouw ze uit. Zij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Politie houdt schennispleger aan

Oss De politie heeft donderdagmiddag op de Docfalaan in Oss een 44-jarige man uit Schaijk aangehouden voor het plegen van openbare schennis der eerbaarheid. De man ging naast een 34-jarige Osse fietsen en toonde zijn geslachtsdeel. De vrouw belde daarop de politie. Nog voordat de agenten bij de vrouw waren, zagen ze een man fietsen, die aan het signalement voldeed. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Bestuurder rijdt door na aanrijding met letsel

Nistelrode De politie is op zoek naar de bestuurder/bestuurster van een kleine groene personenauto die donderdagmiddag omstreeks 13.45 uur op de kruising Tramplein / Lindestraat in Nistelrode is doorgereden na aanrijding, waarbij een 75-jarige Osse fietser gewond raakte. De automobilist(e) sneed de fietser door vanaf het Tramplein rechtsaf de Lindelaan op te rijden. Het slachtoffer kwam ten val en sloeg met zijn hoofd tegen een kledingcontainer. Hij liep daarbij verwondingen aan o.a. hoofd, heup, arm en borst op. De man heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. De politie verzoekt eventuele getuigen van deze ergerlijke vorm van verkeerscriminaliteit zich te melden bij de politie in Oss via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief.)

Man aangehouden voor diefstal ijzer

Vortum Mullem De politie heeft donderdagmiddag een 25-jarige inwoner uit Boxmeer aangehouden voor diefstal van ijzer uit een woning aan de Radioweg in Vortum Mullem. De man haalde een paar oude radiatoren uit het leegstaande pand om te verkopen als oud ijzer. De eigenaar van het pand overliep te man. De man laadde de gestolen spullen daarop weer af en reed weg. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte later bij zijn woning kunnen aanhouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Vrouw lichtgewond na ongeval

Vierlingsbeek In de nacht van donderdag op vrijdag is een 58-jarige automobiliste uit Vierlingsbeek op de Spoorstraat tegen een boom gereden. De auto was total loss. De vrouw verklaarde dat haar aandacht vermoedelijk door vermoeidheid wat verminderd was en dat ze daardoor tegen de boom was gereden. De auto kwam op zijn kop tot stilstand. Het slachtoffer is met de ambulance met lichte verwondingen ter controle overgebracht naar het Maasziekenhuis in Boxmeer.

Politie houdt verdachten aan voor mishandeling conducteur

Cuijk De politie heeft donderdagavond op het station aan de Stationsweg in Cuijk twee inwoner uit die plaats aangehouden voor mishandeling en openlijke geweldpleging van een 45-jarige conducteur. Het slachtoffer sprak het tweetal aan op roken in de trein en werd daarop meerdere keren geslagen. Hij liep daarbij o.a. zwellingen in zijn gezicht op. Het tweetal is door de gewaarschuwde politie aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Laatst gewijzigd 08-06-2007 16:00 | © Politie Brabant-Noord