Politie Haaglanden

extra persbericht 8 juni

Haaglanden, 08-06-2007

Politie zoekt getuigen straatroof zwangere vrouw Den Haag - Twee mannen beroofden woensdag 6 juni op de Hobbemastraat een zes maanden zwangere vrouw van haar fiets en handtas. De vrouw, een 21-jarige Haagse, fietste daar om 20.00 uur toen één van de twee jongens haar van haar fiets trok. Hij duwde haar weg en schopte haar hierbij in haar buik. Ze gingen er vandoor met haar donker gekleurde 'opoefiets' en handtas. De vrouw verbleef ter observatie een nacht in het ziekenhuis, maar mocht daarna weer naar huis.

Ze omschrijft een van de twee jongens als een blonde jongen met opvallend lichte ogen en ongeveer 1.75 lang. Hij doeg een wit petje en een zwart t-shirt en had een slank en goed verzorgd uiterlijk. De andere jongen heeft een lichtgetint uiterlijk. Ten tijde van deze beroving waren er meerdere mensen op straat die dit hebben zien gebeuren. De politie komt dan ook graag in contact met iedereen die kan helpen bij het oplossen van deze zaak. U kunt bellen via 0900-8844 of anoniem uw informatie doorgeven op 0800-7000.

Politie neemt 152 spuitbussen in beslag bij bekladders Den Haag - Het VVC-team (Veel Voorkomende Criminaliteit) van Politie Haaglanden hield afgelopen woensdagochtend 6 juni om 05.15 uur op het Achterom en Kissemstraat drie graffiteurs aan. Camerabeelden hadden hen vastgelegd en in de omgeving vonden agenten nog natte graffiti. De verdachten (16,18 en 21 jaar uit Den Haag) bekenden tijdens het verhoor dat zij tientallen 'tags' hadden aangebracht in de binnenstad van Den Haag. Ook vertelden zij dat ze een aantal treinstellen hadden beklad met zogenaamde 'pieces'. Dit zijn zeer grote afbeeldingen van een aantal vierkante meter per stuk. In de Zoetermeerse woning van een vierde verdachte troffen agenten 152 spuitbussen met verf aan.

U kunt bij Bureau Communicatie van Politie Haaglanden een foto van de spuitbussen opvragen.

Identiteit slachtoffer Delftse Hout bekend
Pijnacker Een jogger vond vanochtend om 05.15 uur het lichaam van een 50-jarige inwoner van Pijnacker in het recreatiegebied Delftse Hout. De man was door een misdrijf om het leven gekomen. De politie heeft een rechercheteam geformeerd dat de zaak onderzoekt.

Politie zoekt identiteit dode vrouw
Haaglanden Politie Haaglanden is nog steeds op zoek naar de identiteit van een in 2004 dood aangetroffen vrouw in Wassenaar. Het stoffelijk overschot werd op 4 juli in een duinpan ter hoogte paal 93 in Wassenaar aangetroffen. De vrouw stierf een natuurlijke dood.

Direct na de vondst werd in er al in de media aandacht aan deze zaak besteed, maar tot op heden is haar identiteit onbekend gebleven. De vrouw is kort na de vondst begraven op een begraafplaats in Wassenaar.

Zij heeft het volgende signalement;

· sportief uiterlijk;

· donkerblond haar met een lengte van circa 25 centimeter;
· haar ogen waren blauw van kleur.

Op de internetsite www.politie.nl/haaglanden staan onder het kopje opsporingsberichtgeving fotos van de dode vrouw en toont de politie de kleding die zij op de dag van de vondst droeg.

Kent u deze vrouw of heeft u andere informatie die kan leiden tot bekendmaking van haar identiteit? Belt u dan met de politie in Wassenaar via 0900-8844. In het
Politie Haaglanden besteedt woensdag 13 juni in tv-programma van Team West van RTVWest (www.westonline.nl) aandacht aan deze zaak.