Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden voorloper met bijdrage kinderopvang mantelzorgers

Bron: Cozorg (08-06-2007)
Leeuwarden is de eerste gemeente in Nederland die besloten heeft het grootste gedeelte van de kosten voor kinderopvang voor mantelzorgers te vergoeden.
Het project is inmiddels van start gegaan. De eerste mantelzorger heeft al kinderopvang toegekend gekregen, als ontlasting van de extra zorg in het gezin.

De kinderopvangregeling is bedoeld voor mantelzorgers, die geen betaald werk hebben en de zorg voor kinderen van 0-12 jaar combineren met de zorg voor een ander gezins-of familielid met een chronische ziekte of handicap. Het kan ook gaan om een andere aandoening zoals bijvoorbeeld verslaving, depressie of een psychiatrisch ziektebeeld.

De kinderopvang kan naar eigen wens ingevuld worden in de vorm van dagopvang, naschoolse opvang of gastouderopvang. De kinderopvang is mogelijk voor maximaal 9 uur per kind per week. Afhankelijk van de financiële gezinssituatie kan een beroep op bijzondere bijstand worden gedaan.

Voor een folder en voor nadere informatie over de nieuwe kinderopvangregeling voor mantelzorgers kan men terecht bij Cozorg (coördinatie en ondersteuning op het terrein van mantelzorg en vrijwillige thuishulp), tel 058-2348565. Email: info@cozorg.nl.