Provincie Limburg

Provinciale Staten twijfelen niet aan integriteit gedeputeerde Driessen (PS 15/2007)

Provinciale Staten kwamen vandaag in een extra vergadering bij elkaar om te praten over de integriteit van gedeputeerde Driessen. Ingrid Muijs (VVD) stelde mondelinge vragen over een aantal vacatures bij de Provincie.

Onderzoek naar integriteit gedeputeerde Driessen Onder leiding van vice-voorzitter Will Scheepens, spraken Provinciale Staten vandaag over de integriteit van gedeputeerde Driessen. Aanleiding van het debat was de rapportage van de Commissie Pont over het onderzoek naar het handelen c.q. nalaten van gedeputeerde Driessen bij grondtransacties in Grubbenvorst. Aanleiding voor dit door onderzoek waren berichten in de media dat de gedeputeerde in die transacties niet integer gehandeld zou hebben.
De fracties binnen Provinciale Staten namen de conclusies en aanbevelingen over uit het rapport en spraken uit niet te twijfelen aan de integriteit van gedeputeerde Driessen.
Gouverneur Frissen constateerde dat hij en de overige leden van het college van Gedeputeerde Staten nooit getwijfeld hebben aan de integriteit van gedeputeerde Driessen.

Mondelinge vragen over vacatures
Namens de VVD-fractie stelde Ingrid Muijs vragen aan gedeputeerde Vrehen over 5 vacatures voor de functie van bestuursassistent voor leden van Gedeputeerde Staten en waarom Provinciale Staten hierover niet geïnformeerd is.
Gedeputeerde Vrehen gaf in zijn beantwoording aan dat het personeelsbeleid een verantwoording is van GS en dat de invulling van de bedoelde vacatures past binnen de door Provinciale Staten vastgestelde kaders.

8-6-2007 17:14