Brussels Airlines

Brussels Airlines neemt 19 `ab initio' Cabin Crew Members in dienst

donderdag 7 juni 2007

Brussels Airlines reikt op vrijdag 8 juni de vleugels uit aan 19 nieuwe Cabin Crew Members. De nieuwe stewardessen en stewards gaan na een interne opleiding die bijna 2 maanden duurde vanaf volgend week voor het eerst aan de slag op de Europese vluchten van Brussels Airlines. Het is de eerste keer in vele jaren dat er Cabin Crew Members zonder beroepservaring in de luchtvaart `ab initio' werden aangeworven en opgeleid.

De nieuwe Cabin Crew Members zijn afkomstig uit alle regio's van het land. Bij hun selectie werd vooral rekening gehouden met de talenkennis (minstens drietalig Nederlands Frans, Engels), commerciële ingesteldheid, passie voor service en kwaliteiten zoals maturiteit, charisma en uitstraling.

Tijdens de interne opleiding die bijna twee maanden duurde kregen de geselecteerde kandidaten ondermeer een commerciële opleiding, ze leerden alle aspecten van de service en catering aan boord, leerden omgaan met de culturele verschillen van passagiers en werden getraind in verkoopstechnieken. Uiteraard bestond de opleiding ook uit een stevige safety cursus (safety aan boord, vliegtuigevacuatie, wet drill, fire drill, ...).

Vrijdag 8 juni krijgen de nieuwe stewardessen en stewards tijdens een ceremonie hun `vleugels' uitgereikt. Deze vleugel op het uniform symboliseert dat ze volwaardig cabin crew member zijn. Na een tiental lijnvluchten onder supervisie vervoegen ze definitief het Brussels Airlines Cabin Crew team dat bijna 1.000 mensen tewerkstelt. In eerste fase gaan ze allemaal aan de slag op de vliegtuigvloot die de short en medium haul vluchten van Brussels Airlines uitvoert naar meer dan 50 bestemmingen in een netwerk dat zich uitstrekt van Sint-Petersburg tot Porto en van Oslo tot Palermo.

Totnogtoe werden uitsluitend mensen met beroepservaring als cabinepersoneel aangeworven door Brussels Airlines. De 19 meisjes en jongens die nu in dienst treden zijn de eerste generatie zogenaamde `ab initio' cabin crew members zonder ervaring.

Geert Sciot, Vice President Communication

E-mail: Email address Geert Sciot
Tel: +32 (0)2 723 84 00
Fax: +32 (0)2 723 84 09
Mobile: +32 (0)477 77 49 11

Brussels Airlines
The Corporate Village
Da Vincilaan 9, box 2.3
1935 Zaventem, Belgium