Debuut Kiki Koning met spannend dierenfantasieverhaal voor kinderen


ECK EN WIEL, 20070608 -- Met haar nieuwe boek 'Bucky's grote avontuur' maakt Kiki Koning op verrassende wijze haar debuut. Als geen ander weet zij in de huid te kruipen van de leuke ondernemende hond Bucky. Naast zijn typisch hondse handelingen heeft hij ook menselijke trekjes wat maakt dat hij ook echt de held is van het verhaal. Leuke originele figuranten als de Grimmy's en de marmot zorgen ervoor dat kinderen zich snel laten meeslepen door hun verbeelding en fantasie. Naast de leuke, eenvoudige en lekker leesbare stijl is het boek voorzien van grappige potloodtekeningen. Bucky's grote avontuur is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Bucky's grote avontuur heeft Kiki uitgegeven met behulp van Lulu ( www.lulu.nl ).

Als Bucky hoort dat hij met vrouwtje Bella mee mag op vakantie is hij door het dolle. Onderweg stopt de bus voor een 'plaspauze' en gaat hij op verkenning in het bos. Daar maakt hij een praatje met een boom en jaagt een gifgroen monster hem de stuipen op het lijf. In het vakantieplaatsje ontmoet hij Motje de alpenmarmot die hij in zijn rugzakje terugbrengt naar zijn huisje in de rots. Volgens de marmot weet zijn oma alles over monsters en hij biedt aan om haar raad te vragen. Ze spreken af elkaar later opnieuw te ontmoeten en Bucky gaat alleen verder op pad. De hoger gelegen sneeuwvlakten hebben een geweldige aantrekkingskracht op hem en hij besluit daarheen te gaan. Maar hij verdwaalt en komt uit bij de vriendelijke houten deur die hem aanspoort om naar binnen te gaan en dan begint het grootste avontuur van zijn leven...

Bucky's grote avontuur heeft Kiki uitgegeven met behulp van Lulu ( www.lulu.nl ). Dit is een vooraanstaande online marktplaats die gebruikers in de gelegenheid stelt digitaal on demand content te creëren, kopen, verkopen en controleren. De potloodtekeningen in haar boek zijn gemaakt door Teunie van den Oord.

Kiki Koning is geboren in het West-Friese Abbekerk en al vele jaren voedingsdeskundige en kynoloog. Naast haar baan schrijft zij korte verhalen over honden en bouwt internetsites. Kiki is single en woont met haar honden in Gelderland.

Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandels en via internet bij www.lulu.nl/kikikoning en www.weblogkiki.nl

Bucky's grote avontuur
ISBN 978-9-0902-1633-1


Kiki Koning
Tel: 0650580556
awm.koning@kpnplanet.nl