Medisch apparaat Herpotherm nieuwe bestrijder koortslip


95% effectief in het voorkomen van blaasjes en pijn

ZEEWOLDE, 20070608 -- Heel veel mensen hebben er regelmatig last van; een koortslip, één van de meest voorkomende huidziekten die ontstaat door besmetting met het herpes-simplex-virus type 1. Onder invloed van zonlicht, stress, koorts of menstruatie speelt het virus op. Deze vervelende huidziekte kan nu eenvoudig en snel worden voorkomen, met het nieuwe medische apparaat Herpotherm.

De koortslip kondigt zich aan door kriebelen, branden, jeuk en een gevoel van spanning. Kort daarna ontstaan met vloeistof gevulde blaasjes. De blaasjes springen na enkele uren of dagen open, drogen uit en laten korsten achter. De volledige genezing van een koortslip duurt over het algemeen tussen de 10 en 14 dagen.

Geen pijn of blaasjes
Herpotherm werkt op basis van warmte en is 95 procent effectief in het voorkomen van blaasjes en pijn. Het handzame apparaatje is klein en compact en kan gemakkelijk meegenomen worden, klaar voor gebruik zodra de koortslip zich aandient.

Voorkomen
Herpotherm moet bij voorkeur gebruikt worden zodra de eerste symptomen zich aandienen, om vermeerdering van het virus te voorkomen. Gebruik van het apparaatje voorkomt pijn en tinteling van de lippen en het ontstaan van de hinderlijke, lelijke blaasjes.

Gebruik
Herpotherm werkt op basis van geconcentreerde warmte en is heel eenvoudig te gebruiken. Het vergulde verwarmingselement in het apparaat wordt verwarmd tot een temperatuur tussen 50-51 graden Celsius. Een lichtdiode geeft aan dat het apparaat op temperatuur is. Voor de behandeling dient het apparaat tegen de lip gehouden te worden. De behandeling duurt ongeveer 4 seconden. Een geluidsignaal geeft aan dat de behandeling gestopt kan worden. Herpotherm kan meerdere keren gebruikt worden, al naar gelang de ernst van de symptomen.

Besmettingsgevaar
Omdat een koortslip besmettelijk is wordt aangeraden het apparaat slechts door één persoon te laten gebruiken. Bij gebruik van de Herpotherm door meerdere personen wordt aangeraden na gebruik iedere keer het bijgeleverde ontsmettingsmiddel te gebruiken.

Veilig in gebruik
Herpotherm wordt in Duitsland onder kritische controles geproduceerd en is klinisch dermatologisch getest. Het apparaat kan probleemloos gebruikt worden, zonder gevaar voor verbranding. Dankzij het vergulde contactvlak is de Herpotherm ook geschikt voor mensen die allergisch zijn voor chroom en/of nikkel. Ook kinderen, dragers van pacemakers en epileptici kunnen de Herpotherm zonder enig bezwaar gebruiken. Ongewenste bijwerkingen werden bij de dermatologische tests niet geconstateerd.

Herpotherm is te koop via drogisterij, gezondheidswinkel en apotheek en kost 49,95 euro.

Pharma Direct
Pharma Direct is een internationaal georiënteerde onderneming en onderdeel van Lichtwer Pharma Benelux. Pharma Direct werkt nauw samen met toonaangevende producenten en ontwikkelaars van gezondheid- en schoonheidsproducten in Europa.

Pharma Direct stelt zich tot doel vernieuwende producten met wetenschappelijke onderbouwing op het gebied van gezondheid en schoonheid op de markt te brengen. Hiertoe de ontwikkelingen binnen de internationale gezondheid- en beautymarkt nauwgezet gevolgd om de kritische, zelfbewuste consument altijd de nieuwste gezondheids- en schoonheidsproducten te kunnen aanbieden.





Ingezonden persbericht