ZZg legt verantwoording af over noodhulpgelden Suriname


ZEIST, 20070608 -- In het weekend van 5 - 7 mei 2006 werden dorpen langs de grote rivieren in het binnenland van Suriname opgeschrikt door snelstijgend water. Het ZZg (Zeister Zendingsgenootschap) bood direct hulp aan de bewoners van het binnenland door geld beschikbaar te stellen voor voedselhulp en noodhulp voor onder andere het onderwijs. ZZg deed tevens een oproep aan de eigen achterban in Nederland en sloot zich aan als gastlid bij de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO). In totaal bracht dit ¤ 992.800 (inclusief ¤ 438.00 SHO gelden) op. Een uitgebreid verslag is te downloaden op de website www.zzg.nl

In het weekend van 5 - 7 mei 2006 werden dorpen langs de grote rivieren in het binnenland van Suriname opgeschrikt door snelstijgend water. Als gevolg van overvloedige regens steeg het waterpeil van deze rivieren in een paar uur tijd met enkele meters. Hierdoor stroomden 175 dorpen en kleinere kampjes geheel of gedeeltelijk onder water.

Het ZZg heeft direct hulp geboden aan de bewoners van het binnenland door geld beschikbaar te stellen voor voedselhulp en noodhulp voor onder andere het onderwijs. Tevens stelde het ZZg middelen beschikbaar voor de inventarisatie en het herstel van de geleden schade. In totaal stelde het ZZg ¤ 1.007.159,- beschikbaar.

Om dit te kunnen realiseren deed het ZZg een oproep aan de eigen achterban in Nederland en sloot het zich aan als gastlid bij de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO).
In totaal bracht dit ¤ 992.800 (inclusief ¤ 438.00 SHO gelden) op.

Een uitgebreid verslag is te downloaden op de website www.zzg.nl





Zeister Zendingsgenootschap