RVD / Kon. Huis nr. 92: Koningin - Opening Kunstlinie Almere

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

KONINGIN OPENT GEBOUW DE KUNSTLINIE IN ALMERE

Hare Majesteit de Koningin opent vrijdagmiddag 8 juni 2007 gebouw De Kunstlinie in Almere. Het gebouw huisvest Schouwburg Almere en Kunstencentrum 'de Kunstlinie'.

Met de realisatie van het gebouw en haar twee gebruikers wordt een belangrijke stimulans gegeven aan het culturele klimaat in Almere.

De Japanse architecten Kazuyo Sejima en Ryue Nishizawa van architectenbureau SANAA, hebben het gebouw de Kunstlinie ontworpen. Bij het ontwerp hebben zij gekozen voor gestileerde eenvoud waarbij transparantie en licht voorop staan. De ligging van het gebouw, schijnbaar drijvend op het Weerwater en grenzend aan Stadshart Almere, zorgt voor een verrassende lichtinval en fraaie uitzichten over het Weerwater.

De nieuwe schouwburg beschikt over twee zalen die voorzien zijn van alle technieken waardoor de mogelijkheden voor verschillende theatervormen uitgebreid zijn. Het Kunstencentrum biedt cursussen, workshops en excursies aan op het gebied van muziek, beeldende kunst, theater, literatuur, dans en multimedia voor alle leeftijden.

Ter gelegenheid van de officiële opening van gebouw De Kunstlinie produceerde theatergezelschap Dogtroep de voorstelling Laad los. Deze voorstelling waar Almeerders in meespelen, speelt zich af in en rond het gebouw. De titel verwijst naar het multiculturele karakter van Almere en staat tegelijkertijd symbool voor de nieuwe inwoners van Almere. De openingsvoorstellingen vinden plaats van 30 mei tot en met 14 juni.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed