Gemeente Enschede

Digitaal huwelijksdossier via enschede.nl

Inwoners van Enschede die in het huwelijksbootje willen stappen, kunnen vanaf nu via enschede.nl een digitaal huwelijksdossier aanmaken. De gemeente Enschede biedt deze mogelijkheid, omdat zij het aanstaande bruidsparen makkelijker wil maken hun huwelijk te regelen.

In plaats van een afspraak te maken bij de balie van de publieksdienst, maken stellen vanuit huis de eerste wensen over hun huwelijk kenbaar. Zij vullen op hun gemak en in hun eigen tijd de persoonsgegevens in, bekijken of de datum en locatie van hun keuze nog beschikbaar is en geven hun voorkeur aan voor een ambtenaar van de burgerlijke stand.

De aanstaande bruidsparen krijgen in het persoonlijk huwelijksdossier ook een checklist aangeboden waarop alle benodigde documenten staan voor het huwelijk. Na verzending van hun dossier krijgen zij een "accountmanager huwelijken" aangewezen. Deze accountmanager blijft gedurende het hele proces het aanspreekpunt vanaf de aanvraag tot het hoogtepunt zelf: de trouwdag.

Uiteraard is het digitale huwelijksdossier een eigen keuze. Mensen die niet beschikken over het internet of simpelweg liever geen gebruik maken van deze nieuwste vorm van digitale dienstverlening, kunnen ook op de `oude' manier gewoon terecht voor een afspraak bij de publieksbalie.

8 juni 2007