Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Norman Virus Control wint wederom Virus Bulletin 100% Award ditmaal voor Windows XP.

Hoofddorp, 08 juni 2007

Het vernieuwde beveiligingsmagazine Virus Bulletin heeft in de juni editie de antivirussoftware Norman Virus Control versie 5.90 getest en bekroond met een VB 100% Award.

Deze vergelijkende test is uitgevoerd op het Windows XP SP2 platform waar malware vanaf de WildList is gebruikt. De WildList is een bonte verzameling van malware die optimaal verspreid is. Deze WildList wordt onderhouden door de WildList Organization International en wordt iedere maand opnieuw aangemaakt door een groot team vrijwillers. Zij maken gebruik van de expertise van meer dan 70 antivirus-onderzoekers en antivirusbedrijven wereldwijd, Norman maakt daar ook deel van uit.

De afgelopen maanden is zeer veel malware toegevoegd aan deze lijst zoals bijvoorbeeld: trojaanse paarden die botnets maken en virussen die bestanden infecteren.

Eén op de twee e-mails conform van Norman Online Protection is spam en Norman is er van overtuigd dat dit grotendeels afkomstig is van botnets. "File Infectors" die bestanden infecteren behoren tot de groep virussen waar er ook steeds meer van verschijnen. Deze "File Infectors" hechten zich aan een programma en wanneer het programma geladen wordt, wordt ook het virus geladen en de schade is daar." aldus Volker Ladage, directeur van het anti-virus software bedrijf Norman/SHARK in Hoofddorp.

Norman Virus Control heeft alle malware in the WildList gedetecteerd en is beloond met de VB 100% Award voor het Windows XP SP2 werkstation.

Informatie: www.norman.nl
http://www.wildlist.org
http://www.virusbtn.com
Volker Ladage Norman/SHARK B.V.
volker@norman.nl

Norman/SHARK B.V. is opgericht in 1992. Als onderdeel van de Noorse holding Norman ASA is Norman/SHARK uitgegroeid tot het grootste antiviruscentrum in de Benelux. Norman levert voornamelijk anti-virussoftware, maar ook antispam- en antispyware-software, remote desktop support tools en biometrische USB sticks. Hiernaast biedt Norman een aantal services zoals datarecovery, data erasure en computer forensics. Norman is één van de koplopers in het aantal gewonnen VB100% Awards en zal er alles aan doen om een koploper te blijven.

Norman/SHARK B.V.
Postbus 159, 2130 AD Hoofddorp
Tel.: 023-78 90 233
Fax: 023-56 13 165
info@norman.nl
www.norman.nl